Helya Haddad - Psycholoog

De reden dat ik psychologie ben gaan studeren heeft te maken met verschillende vragen die in mijn tienerjaren bij mij opkwamen. Ik begon mijzelf af te vragen hoe het kan dat wij mensen, hoe gelijk we ook zijn, toch allemaal zo enorm kunnen verschillen. Waarom reageren we zoals we doen en waarom raakt de ene gebeurtenis mij wel en de ander niet? De interesse naar de mens en wat ons zo beweegt heeft mij geleid tot een bachelor studie psychologie aan de Universiteit Utrecht.

Kunnen psychologische testresultaten en interventies bijdragen aan het reduceren van gedragsproblematiek? Welke gedragsinterventies hebben dan recidiverisico verminderend effect (minder kans op terugval in oude gedragspatronen) en hoe werken de onderliggende mechanismen hiervan? Deze vragen zorgden ervoor dat ik na mijn bachelor een master klinische psychologie heb gevolgd. Door mijn studie en verschillende stages heb ik kennis van psychische stoornissen, verslaving, persoonlijkheidsproblematiek, maar ook van criminele loopbanen.

Ik heb ervoor gekozen om bij Hervitas te werken omdat ik enthousiast ben geworden bij het zien en ervaren van mensen die inzicht, kracht, motivatie en kennis uit hun behandeling bij Hervitas hebben gehaald. Daarom ben ik gemotiveerd om samen met jou te werken aan de gedragsverandering die jij graag wilt realiseren.