Iris Lanenga - Neuropsycholoog

Neuropsycholoog Iris Lanenga

Wat is de relatie tussen hersenen en gedrag? Wat zijn de onderliggende mechanismen van een verslaving en wat zijn de beste technieken en behandelingen om de kans op een terugval zo klein mogelijk te maken? Vragen die mij tijdens de studie Neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht enorm fascineerden.

Vanwege de complexiteit en diversiteit van verslavingen ben ik ervan overtuigd dat iedere verslaving een andere benadering nodig heeft. Geen één verslaving is hetzelfde. Daarom gaan wij bij Hervitas onderzoeken wat de functie en oorzaak is van je gok- en/of gameverslaving en welke gebeurtenissen en ervaringen maken tot wie jij bent geworden. Jouw verhaal staat centraal.

Als neuropsycholoog neem ik kennis van het brein en verslaving mee om de gewenste gedragsverandering te realiseren en de kans op terugval te minimaliseren. Met het bundelen van deze krachten hoop ik meer inzicht te creëren in de verslaving, bij jou en je omgeving, vanuit psychologisch en biologisch perspectief.

Met een hoge betrokkenheid, een groot enthousiasme en met uitwisseling van kennis en ervaring hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren in de ondersteuning van jouw herstelproces.