Voor de ander

Een verslaving heeft grote gevolgen, ook voor naasten van de verslaafde. Niet alleen voor de verslaafde is er veel aandacht vanuit Hervitas maar zeker ook voor de naasten van de verslaafden. Een verslaving van je kind, partner of familielid heeft vaak ingrijpende gevolgen voor jou en je gezin. Woede, verdriet, machteloosheid en hoop zijn emoties waar je mee te maken krijgt. En teleurstelling.

Voor naasten

Omdat de verslaafde alle aandacht krijgt / opeist gaat men vaak voorbij aan het proces waarin de naasten zitten. Bij Hervitas niet. In ons programma is er ruimte en tijd voor de naasten opgenomen. De eerste twee weken van het behandelprogramma is er op donderdagmiddag een familiegroep. Samen met de patiënten worden er thema’s besproken. Denk hierbij aan vertrouwen, fases van herstel, welke rollen en het maken van afspraken.

Voor huisarts / Arbo arts

Wanneer u een patiënt/cliënt wilt verwijzen vanwege zijn of haar verslavingsproblematiek naar een sGGZ-kliniek die gespecialiseerd is in game- en gokverslaving dan helpen wij u graag. Wij zijn een erkende kliniek (AGB code 22220997), onze zorg wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Wij bieden een kort en intensief ambulant behandelprogramma van 3 weken. Ons team bestaat uit; psychiaters, psychologen, (ervaringsdeskundige) therapeuten.

Lees verder

Kosten

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling. Onze behandeling wordt daardoor vergoed vanuit je basisverzekering waarbij je eigen risico van € 385,- zal worden aangesproken door je zorgverzekeraar. Als tegemoetkoming in diverse kosten vraagt Hervitas een eigen bijdrage van € 250,-.

Lees verder

Workshop voor naasten

Maandelijks zijn er workshops bij Hervitas speciaal voor naasten (familie, vrienden, omgeving) van de client. Diverse thema's komen aan bod.   
Lees verder

Voor de werkgever

Heeft u medewerkers met een game- of gokverslaving dan helpen wij u graag. Wij zijn een erkende kliniek en onze zorg wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Als werkgever bent u niet in de positie om uw medewerkers naar een verslavingsinstelling te sturen. Toch zijn er wel dingen die u als werkgever kunt doen om uw werknemer te helpen. Wij helpen u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op.

Familie / omgevingsdagen

Niet alleen de verslaafde heeft hulp en steun nodig maar zeker ook zijn/haar omgeving. Waar een verslaafde in herstel weer vooruit kan kijken (vanaf 0) staat de omgeving vaak op grote achterstand (-10) Er is nog geen vertrouwen en op veel leefgebieden is er schade aangericht wat weer hersteld moet worden.

Schrijf je nu direct in

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).