Stoppen met gokken: zo ziet onze behandeling eruit

Wil jij stoppen met gokken zonder een opname? Een gokverslaving behandeling waarbij je gewoon elke dag naar huis kunt?
Bij ons krijg je een dagbehandeling van 3 weken. Benieuwd naar ons programma? Hier lees je precies wat je kunt verwachten.

Gokverslaving behandeling

Om van je gokverslaving af te komen kun je je bij ons aanmelden voor een intensieve dagbehandeling van 3 weken. Na de intake met een arts kom je 5 dagen per week naar onze verslavingsinstelling in Zeist. Wij zorgen voor koffie, thee, lunch en tussendoortjes. In het weekend ben je gewoon thuis.

Bij ons geen kille, afstandelijke sfeer, maar huiselijk, persoonlijk en warm. Wij willen dat jij je hier thuis voelt. Het liefst nodigen we ook jouw naaste omgeving (ouder(s), verzorger, partner, familie of vrienden) uit. Waarom doen we dat? Bij het stoppen met gokken is steun belangrijk. Zo hoef jij het niet alleen te doen. Samen kun je ons speciale programma ‘Omgaan met verslaafden’ volgen.

Binnen 3 weken resultaat?

Stoppen met gokken in 3 weken

Onze behandeling duurt 3 weken en wordt vergoed. In die weken ga je samen met andere game- of
gokverslaafde cliënten keihard aan het werk. Je wordt begeleid door professionele (ervaringsdeskundig)
behandelaren, GZ-psychologen GZ-vaktherapeuten, psychiater en een (verslavings)arts.

Zilveren Kruis
CZ
VGZ
Menzis

Verzekerde zorg 110% beter

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling en is toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners. Onze AGBcode is 22220997. Hiermee wordt onze behandeling vergoed vanuit je basisverzekering. Ook wanneer de behandeling gedeeltelijk wordt vergoed komen er in de meeste gevallen geen extra kosten voor jouw rekening.

Elke week behandelen we een ander thema

Intakegesprek

Na je aanmelding maken we direct een afspraak voor het intakegesprek. Er wordt gekeken of het behandelprogramma van Hervitas bij jou past. Bij een positief besluit kan je snel starten.

Het bezoek

Wij ontvangen je hartelijk bij onze vestiging in Zeist. Voorafgaand aan de gesprekken checken we of we alle benodigde documenten en informatie van je hebben ontvangen. Uiteraard gaan…

Unieke aanpak

Onze unieke aanpak is gebaseerd op 3M’s. Mens, Middel en Milieu. De 3M’s staan in interactie met elkaar en bepalen of mensen al dan niet afwijkend (verslavings) gedrag gaan vertonen.

Nazorg

Onze behandeling stopt niet na die 3 weken. Een jaar lang heb je de mogelijkheid om naar onze nazorgbijeenkomsten te komen. Deze vinden plaats op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Je wordt dan altijd begeleid door een erkende en geregistreerde therapeut. Het is niet slechts een praatgroep, je kunt op die avonden ook echt therapie krijgen. We raden aan om naar minimaal 3 nazorgbijeenkomsten te komen na het stoppen van de behandeling.

Onze gebruikte methodes

Naast behandelmethodes als Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Community Reinforcement Approach (CRA) kunnen we ook werken met de volgende methodes:

Kortdurende psychodynamische psychotherapie (KPT)

Vaktherapie: Psychomotore therapie

Narratieve groep/ existentiële thema’s

Psycho-educatie

Systeemtherapie

Terugvalpreventiegroep

Problem Solving Therapy (PST)

Herstelgerichte nazorggroep

Herstelgerichte nazorggroep

Unieke aanpak

We werken bewust met kleine groepen van maximaal 5 personen. Zo is er altijd ruimte voor individuele aanpassingen in de therapie. Per cliënt bekijken we welke therapieën nodig zijn om te stoppen met gokken.

Met deze persoonlijke benadering en het feit dat je alleen met lotgenoten in een groep zit, onderscheiden wij ons van veel andere verslavingsprogramma’s.

Wat krijg je nog meer van ons?
  • Boeiende presentaties over allerlei verslavingsgerelateerde onderwerpen
  • Groepsgesprekken
  • Oefeningen
  • Individuele gesprekken (met de behandelaar)
  • Toegang tot een appgroep voor lotgenoten

Blijvend stoppen met gokken is niet opgeven

Vooral in het begin kun je merken dat jouw herstel nog fragiel is. JIJ bent veranderd, maar “de wereld” om je heen is hetzelfde gebleven. Er zullen dingen blijven gebeuren die jou raken. Maar als jij doorzet en consequent toepast wat je geleerd hebt tijdens de gokverslaving behandeling, gaat het jou lukken om blijvend te herstellen.

Bekijk ervaringen van anderen

Ben je benieuwd naar de verhalen van gelijkgestelden, of wil je weten hoe zij hun behandeling bij Hervitas hebben ervaren? Bekijk dan onderstaande video’s. Hierin schetsen een aantal van onze clienten een beeld van het begin van hun verslaving, en wat ze hier aan hebben weten te doen. Ben je benieuwd naar de filosofie achter onze werkwijze? Bekijk dan de video op de ‘over ons’ pagina.

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).


    Hervitas Samen Sterk