Hervitas: Verslavingsinstelling voor gokken en gamen

Bij verslavingsinstelling Hervitas doen we dingen graag net wat anders dan anderen. Bij ons geen opname, maar dagbehandelingen. Geen onpersoonlijke receptie, maar de directeur zelf die jou welkom heet. Geen grote groepen, maar een clubje van vijf. En het belangrijkste: geen maandenlange wachtlijst, maar meteen hulp. En herstel? Dat doen we samen. Met jou en jouw naaste omgeving.

Geen andere verslavingen

Wij zijn een verslavingskliniek die alleen cliënten behandelt die willen stoppen met gokken of stoppen met gamen. Waarom? Omdat wij vinden dat we jou dan het allerbeste kunnen helpen. Elke verslaving is tenslotte anders en heeft een eigen aanpak nodig. En omdat we in kleine groepen werken, herken jij je beter in de verhalen van andere gok-of gameverslaafden. We zijn ervan overtuigd dat we jou daarmee sneller, beter en effectiever helpen.

Je kunt bij ons terecht vanaf 18 jaar.

Gokverslaving

Wat is gokverslaving? Wat doet het met jou en je omgeving? En hoe kom je er van af?

Gameverslaving

Een onschuldig spelletje of een gameverslaving? Wat zijn de gevolgen voor jouw dagelijks leven? En hoe kun jij stoppen?

Ambulante zorg

Als sGGZ-instelling bieden wij ambulante zorg. Dat betekent geen opname, maar dagbehandelingen op onze locatie in Huis Ter Heide. Bij onze psychiater/verslavingsarts, psychologen en (ervaringsdeskundige) therapeuten volg jij drie weken lang een specifiek programma dat gericht is op herstellen. Want dat is waar wij als verslavingsinstelling voor staan: herstel van jouw verslaving en dus leven (vitas).

Waar staan wij voor en wat kun je verwachten?

Wij bieden jou als cliënt een gespecialiseerd verslavingsbehandelprogramma en onze (ervarings)deskundige professionals ondersteunen
en begeleiden jou met stoppen. Het allerbelangrijkste voor ons? De kans op herstel voor jou zo groot mogelijk maken. Samen werken aan herstel
en weer sterk in het leven staan.

Bij je eerste bezoek heb je een intakegesprek met de behandelaren. Onze casemanager zal daarna de administratieve gedeelte met je bespreken. Het ontvangen van de diverse documenten die nodig zijn om je in behandeling te nemen en andere praktische zaken. Voorafgaand aan je eerste bezoek ontvang je van ons een mail waarin staat wat je allemaal mee moet nemen en met wie je een afspraak hebt voor de intake.

Eenmaal in behandeling verwachten we je van maandag tot en met vrijdag start het programma om 08.30 uur. Wij zorgen voor lunch en tussendoortjes. Uiteraard staat er altijd koffie en thee voor je klaar.

Hoe doen wij dat?

Als specialisten op het gebied van game- en gokverslaving helpen wij problemen te voorkomen en willen we de verslavingsbehandeling verbeteren. Verslaafd raken is geen bewuste keuze. In herstel komen en blijven daarentegen wél.

Wij helpen jou op een respectvolle manier weer te herstellen en in balans te komen, zodat jij weer regie krijgt over je leven. Jouw denken, voelen en handelen verandert in positieve zin. Wij gaan uit van jouw eigen kracht.

Plan je route

Met het OV

Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De bussen stoppen vrijwel voor de deur vanuit station Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist. Bushalte: Het rond, Zeist

Eigen vervoer en parkeren

Hervitas is goed bereikbaar via uitvalswegen A12 en A28.

Op locatie zijn er beperkte gratis parkeerplekken beschikbaar, zijn deze bezet?

Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage van Hotel Theater Figi (direct tegenover ons pand), in de parkeergarage onder het Gemeentehuis of op de Slotlaan (betaald tot 19.00 uur).

Gratis parkeren kan op de parkeerplaats (max 300 parkeerplekken) naast Slot Zeist zijde Zinzendorflaan. Via een prachtige wandeling loopt u in ca. 7 minuten naar het pand van Hervitas, Herenlaan 2.

Heb je een klacht?

Wij doen ons uiterste best om een behandeling te geven die aansluit op jouw situatie. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop. Mocht je ondanks onze kennis, kunde en ervaring toch niet tevreden zijn over onze ambulante zorg, laat het ons vooral weten.

Jouw ervaring is belangrijk voor ons, want als wij onze behandeling kunnen verbeteren doen we dat graag.

Kwaliteitsstatuut

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis- ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Privacyverklaring

Binnen Hervitas, geldt een privacyreglement waarin beschreven staat aan welke regels medewerkers van Hervitas zich moeten houden bij het omgaan met persoonsgegevens en dossiers van cliënten. Hervitas is zich ervan bewust dat u vertrouwen stelt in onze organisatie.