Hervitas: Verslavingsinstelling voor gokken en gamen

Bij verslavingsinstelling Hervitas doen we dingen graag net wat anders dan anderen. Bij ons geen opname, maar dagbehandelingen. Geen onpersoonlijke receptie, maar de directeur zelf die jou welkom heet. Geen grote groepen, maar een clubje van vijf. En het belangrijkste: geen maandenlange wachtlijst, maar meteen hulp. En herstel? Dat doen we samen. Met jou en jouw naaste omgeving.

Geen andere verslavingen

Wij zijn een verslavingskliniek die alleen cliënten behandelt die willen stoppen met gokken of stoppen met gamen. Waarom? Omdat wij vinden dat we jou dan het allerbeste kunnen helpen. Elke verslaving is tenslotte anders en heeft een eigen aanpak nodig. En omdat we in groepen werken, zul jij je beter herkennen in de verhalen van andere gok-of gameverslaafden. We zijn ervan overtuigd dat we jou daarmee sneller, beter en effectiever kunnen helpen.

Je kunt bij ons terecht vanaf 18 jaar.

Gokverslaving

Wat is gokverslaving? Wat doet het met jou en je omgeving? En hoe kom je er van af?

Gameverslaving

Een onschuldig spelletje of een gameverslaving? Wat zijn de gevolgen voor jouw dagelijks leven? En hoe kun jij stoppen?

Ambulante zorg

Als sGGZ-instelling bieden wij ambulante zorg. Dat betekent geen opname, maar dagbehandelingen op onze locatie in Zeist. Bij onze psychiater/verslavingsarts, psychologen en (ervaringsdeskundige) therapeuten volg jij drie weken lang een specifiek programma dat gericht is op herstellen. Want dat is waar wij als verslavingsinstelling voor staan: herstel van jouw verslaving en dus leven (vitas).

Even voorstellen

Ons team bestaat uit hulpverleners met verschillende achtergronden.
Zo kunnen wij jou als verslavingsinstelling op de best mogelijke manier behandelen. Wij stellen ons graag aan je voor.

Fred Steutel

"Het leven kent vele wegen van al die wegen is er slechts een die jij te gaan hebt …."

Dit is de eerste regel van een gedicht dat mij zeer aanspreekt. De strekking van dit gedicht: het leven gaat zoals het gaat, je hebt hier niet altijd invloed op. Dit spreekt mij zo aan, omdat ik dat herken. Herken in mijn leven, als professional en als vader en herken bij de mensen om mij heen.

Lees meer over Fred

Nienke Reitsma

“It is what we make out of what we have been given, not what we are given, that separates one person from another” (Nelson Mandela).

Wat een mens onderscheid van anderen is dat hij iets weet te maken van de dingen die hij van nature heeft meegekregen en niet afhankelijk is van wat de omgeving hem schenkt.

Lees meer over Nienke

Helya Haddad

De reden dat ik psychologie ben gaan studeren heeft te maken met verschillende vragen die in mijn tienerjaren bij mij opkwamen. Ik begon mijzelf af te vragen hoe het kan dat wij mensen, hoe gelijk we ook zijn, toch allemaal zo enorm kunnen verschillen. Waarom reageren we zoals we doen en waarom raakt de ene gebeurtenis mij wel en de ander niet? De interesse naar de mens en wat ons zo beweegt heeft mij geleid tot een bachelor studie psychologie aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over Helya

Marcel Marijnissen

Na mijn studie geneeskunde in Rotterdam ben ik de medisch specialistische opleiding KNO-heelkunde in het AMC gaan volgen. Vrij snel werd mij duidelijk dat in die levensfase, mijn interesse en ambitie meer op managementvraagstukken in de zorg bleek te liggen. Ik heb vervolgens ruim tien jaar verscheidene management- en uiteindelijk bestuurlijke functies vervuld binnen vrijwel alle takken van de zorgsector.

Lees meer over Marcel

Wouter Mimpen

Ik ben zelf ervaringsdeskundige op het gebied van verslaving, waarmee ik sterk verwijderd was van de persoon die ik echt ben. Met deze achtergrond kan ik nu als therapeut clienten inzicht geven in waar hun gedrag vandaan komt, met onder meer Psychomotorische therapie. En vervolgens werken we dan aan gedragsverandering.

Lees meer over Wouter

Mio Campian

Mijn naam is Mio en ben geboren in Roemenië. In 2004 ben ik naar Nederland gekomen voor een promotieonderzoek en gepromoveerd in Experimentele Cardiologie en Nucleaire Geneeskunde. Sinds 2009 werk ik in de Psychiatrie. In 2017 heb ik de opleiding tot Psychiater (Medisch Specialist) succesvol afgerond.

Lees meer over Mio

Iris Lanenga

Wat is de relatie tussen hersenen en gedrag? Wat zijn de onderliggende mechanismen van een verslaving en wat zijn de beste technieken en behandelingen om de kans op een terugval zo klein mogelijk te maken? Vragen die mij tijdens de studie Neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht enorm fascineerden.

Lees meer over Iris

Waar staan wij voor en wat kun je verwachten?

Wij bieden jou als cliënt een gespecialiseerd verslavingsbehandelprogramma en onze (ervarings)deskundige professionals ondersteunen
en begeleiden jou met stoppen. Het allerbelangrijkste voor ons? De kans op herstel voor jou zo groot mogelijk maken. Samen werken aan herstel
en weer sterk in het leven staan.

Bij je eerste bezoek heb je een intakegesprek met de behandelaren. Onze casemanager zal daarna de administratieve gedeelte met je bespreken. Het ontvangen van de diverse documenten die nodig zijn om je in behandeling te nemen en andere praktische zaken. Voorafgaand aan je eerste bezoek ontvang je van ons een mail waarin staat wat je allemaal mee moet nemen en met wie je een afspraak hebt voor de intake.

Eenmaal in behandeling verwachten we je van maandag tot en met vrijdag start het programma om 09.00 uur. Wij zorgen voor lunch en tussendoortjes. Uiteraard staat er altijd koffie en thee voor je klaar.

Hoe doen wij dat?

Als specialisten op het gebied van game- en gokverslaving helpen wij problemen te voorkomen en willen we de verslavingsbehandeling verbeteren. Verslaafd raken is geen bewuste keuze. In herstel komen en blijven daarentegen wél.

Wij helpen jou op een respectvolle manier weer te herstellen en in balans te komen, zodat jij weer regie krijgt over je leven. Jouw denken, voelen en handelen verandert in positieve zin. Wij gaan uit van jouw eigen kracht.

Plan je route

Met het OV

Wij zijn goed bereikbaar vanaf Utrecht Centraal. De reistijd is minder dan een half uur. Vanaf station Driebergen-Zeist ben je met de bus binnen 25 minuten bij ons. Vanaf de bushalte is het slechts 1 minuut lopen.

Met de auto

Onze verslavingskliniek is heel makkelijk te bereiken met de auto. Ons pand ligt direct bij de op/afrit van de A28 Utrecht-Amersfoort.

Heb je een klacht?

Wij doen ons uiterste best om een behandeling te geven die aansluit op jouw situatie. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop. Mocht je ondanks onze kennis, kunde en ervaring toch niet tevreden zijn over onze ambulante zorg, laat het ons vooral weten.

Jouw ervaring is belangrijk voor ons, want als wij onze behandeling kunnen verbeteren doen we dat graag.

Cliëntenraad

Wij zetten jou als cliënt centraal. We vinden het belangrijk wat jij vindt en laten je graag meedenken en adviseren. Dat doen we met een cliëntenraad.

Kwaliteitsstatuut

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis- ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Privacyverklaring

Binnen Hervitas, geldt een privacyreglement waarin beschreven staat aan welke regels medewerkers van Hervitas zich moeten houden bij het omgaan met persoonsgegevens en dossiers van cliënten. Hervitas is zich ervan bewust dat u vertrouwen stelt in onze organisatie.