Hulp bij gameverslaving

Als je van jouw verslaving af wilt komen, is het goed om te weten hoe zo’n gameverslaving werkt, wat voor gevolgen het heeft en waarom hulp zoeken belangrijk is.

Kenmerken gameverslaving

Een gameverslaving ontstaat niet van de ene op de andere dag. In het begin is het gewoon jouw manier om lekker te ontspannen of afleiding te zoeken. Langzaam gaat het van kwaad tot erger: je hebt geen controle meer over jouw gamegedrag en bent er een groot deel van je tijd mee bezig. Op dat moment ben je gameverslaafd.

Gameverslaafd: hoe ziet dat eruit?

Als je verslaafd aan gamen bent, kan dat grote gevolgen hebben voor jouw leven. Vaak lijdt je sociale leven, je opleiding of werk eronder. Je gaat bijvoorbeeld liever gamen dan leuke dingen doen met je vrienden. Of je mist lessen van je opleiding, omdat je niet kon stoppen met dat ene spel. Soms kom je in de financiële problemen omdat je steeds meer geld uitgeeft aan games.

Misschien ontkende je lange tijd dat je een probleem had. Maar nu is het duidelijk dat je het gamen niet meer onder controle hebt. Je bent er afhankelijk van geworden. Je voelt je onzeker, somber of prikkelbaar. En soms ben je zelfs agressief. De gameverslaving beheerst jouw hele leven.

Herkenbaar? Zoek dan hulp.

Verslaafd aan gamen? Dit doen wij voor jou

Wij zijn een verslavingsinstelling die alleen cliënten behandelt die verslaafd aan gamen of gokken zijn. Samen met andere gok- of gameverslaafden volg je 3 weken lang een intensief programma om te herstellen. En herstellen betekent niet meer gamen. Je wordt begeleid door geregistreerde therapeuten die vaak ervaringsdeskundig zijn. Ze herkennen jouw worstelingen en wanhoop. Ons programma is dus specifiek gericht op jouw verslaving, zodat je de grootste kans op herstel hebt.

Meer informatie over onze behandeling ‘Stoppen met gamen’.

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk