Gameverslaving

Samen weer sterk.

Hervitas staat letterlijk voor herstel van je leven (vitas). Het is onze missie een gespecialiseerd verslavingsbehandelprogramma te bieden en de cliënt te ondersteunen en begeleiden door (ervarings)deskundige professionals vanuit verschillende expertises en invalshoeken.

Hierbij staat het bieden van maximale kansen op herstel van de cliënt centraal. Samen werken aan herstel en weer sterk in het leven staan. Samen weer sterk.

Lees meer over de achtergrond van onze behandeling

Wil jij stoppen met gamen?

Een gameverslaving heeft grote gevolgen voor jou en je naasten. Als specialisten op het gebied van game- en gokverslaving ondersteunen wij je. Verslaafd raken is geen bewuste keuze. In herstel komen en blijven daarentegen wel. Wij helpen je om in balans te komen zodat je zelf weer regie kunt gaan voeren.

Het denken, voelen en handelen wezenlijk positief veranderen. Dat doen we met ons onderscheidende behandelprogamma samen met onze (ervarings)deskundige behandelstaf.
Intakegesprek

Na je aanmelding maken we direct een afspraak voor het intakegesprek. Er wordt gekeken of het behandelprogramma van Hervitas bij jou past. Bij een positief besluit kan je snel starten.

Het bezoek

Wij ontvangen je hartelijk bij onze vestiging in Zeist. Voorafgaand aan de gesprekken checken we of we alle benodigde documenten en informatie van je hebben ontvangen. Uiteraard gaan wij uiterst...

Unieke aanpak

Onze unieke aanpak is gebaseerd op 3M's. Mens, Middel en Milieu. De 3M’s staan in interactie met elkaar en bepalen of mensen al dan niet afwijkend (verslavings) gedrag gaan vertonen.

Behandeling

Onze dagbehandeling is intensief en duurt drie weken. Naast de effectieve behandelmethodes als cognitief gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken onderscheidt ons programma...

Nazorg en meetings

Toepassen van het nieuw geleerde. Je keert weer terug in je eigen woon-en werksituatie. Tijdens de “terugkomavonden” gaan oud-cliënten persoonlijke verhalen en...

Meer weten?

Meer informatie over game- en gokverslaving vind je in een aantal korte verhelderende video's en artikelen

Ervaringen clienten Artikelen

Kosten behandeling gameverslaving

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling. Onze behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Andere kosten vallen binnen je eigen risico (€ 385,- in 2018 ) en een bijdrage van € 250,- aan Hervitas als tegemoetkoming in diverse kosten.

Lees verder

Workshop game- en gokverslaving

Maandelijks is er een workshop 'Hoe om te gaan met Game- en gokverslaving' bij Hervitas. Diverse thema's worden behandeld. Speciaal voor familie en partners van de verslaafde. De workshop duurt een dag en wordt meestal in het weekend gegeven in Zeist. 

Lees verder
Groepsgesprek 3

Verslavingszorg voor 18+

Hervitas heeft er voor gekozen zorg te bieden aan cliënten vanaf 18 jaar. Kinderen en jongeren tot 18 jaar vallen onder de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

In deze wet wordt bepaald dat de gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdhulpverlening, dus ook voor de jeugd-ggz. Hoe de jeugdhulp wordt georganiseerd, verschilt per gemeente.

In veel gemeenten regelt een sociaal wijkteam, een jeugdteam of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de toegang tot jeugdhulp. Jeugdhulp is ook mogelijk met een verwijzing van een huisarts, jeugdarts of medisch specialist.

Schrijf je nu direct in

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).