Ervaringen cliënten

Familielid:

Wij gaan er een dag of 10 tussenuit. Even bijtanken na een turbulente tijd. We willen je nogmaals enorm bedanken voor je tomeloze inzet in de richting van (.........). Hij is zichtbaar in beweging met zijn ontwikkeling en wordt inmiddels weer de man die we lang hebben gemist. Vooral de dinsdag avonden vindt hij interessant en leerzaam. Hij is spraakzamer, vrolijker, rustiger, actiever, toegankelijker, minder snel geprikkeld. 
Grote complimenten voor jou en je team. Zijn motivatie om door te zetten is groot en dat is echt te danken aan jullie methode en daarnaast alle ondersteuning van iedereen om hem heen. Uiteraard blijven we alert op-  en bezorgd over zijn verslavingsgevoeligheid, maar dat het nu goed gaat is een geschenk.

Jurriaan:

Een aanrader! Samen met ervaringsdeskundige therapeuten is mijn verslaving direct en grondig aangepakt. Zij wisten precies hoe ze het moesten oplossen.
Een groep met alleen gokverslaafden is heel goed. Er is veel beter begrip en herkenning. Super.

Emanuel:

Hervitas is veel persoonlijker en ze weten echt waarover ze het hebben. Ben erg positief, veel erkenning, veel geleerd en veel dingen in de praktijk kunnen brengen. Ook de omgeving (vrienden, familie) wordt in het programma meegenomen en komen op donderdagmiddag in de groep. Het is ook erg fijn dat er ervaringsdeskundigen werken, ze weten gewoon waar ze het over hebben.

Boris:

Zeer prettig en effectief. De behandeling is puur gericht op gok/gameverslaving en drukt je met de neus op de feiten. Er is daarnaast goede begeleiding voor de omgeving. Er wordt ook ingegaan op de medisch biologische kant van de verslaving. Dit was voor mij de weg die ik in moest slaan. Dit is de reden waarom gokverslaving apart behandeld dient te worden. Absoluut doen!

Bart:

Was in behandeling bij een generieke verslavingsinstelling en werd verwezen naar Hervitas. Wat een verschil. Veel meer inleving en herkenning, veel opener en doortastender. Ook familie en vrienden werden er bij betrokken. Neem de stap, echt doen. Ga gewoon op intake en luister, ook omdat er bij Hervitas echt naar je geluisterd wordt.

Raymond:

Goede en duidelijke behandeling. Ook het benaderen van de omgeving is heel erg belangrijk. Alleen met gok/game verslaafden in de groep zitten is erg goed. Je wordt begrepen. Pak deze kans. Je bent nooit te oud om je verslaving onder controle te krijgen. Schaam je niet, het is nog niet te laat.

Chris:

Zeer effectieve behandeling die je weer met beide benen op de grond zet en zeker er voor zorgt dat je het wel uit je hoofd laat om weer te gaan gamen.

Jiven:

Heel veel intense gesprekken die veel impact hebben gehad zo ook de schadebrieven. Hervitas bieden jou de perfecte kans op herstel. Voor mij is het een wereld van verschil.

Anoniem:

Programma is goed te combineren met 'normale' dagelijkse activiteiten. Ondersteuning van omgeving en/of familie mag nog intensiever. Twijfel niet meer, ga nu bellen. Mij heeft het fantastisch geholpen.

Anoniem:

Een heel nuttige behandeling waar ik heel veel heb geleerd om met mijn situatie om te gaan. De schadebrieven waren erg confronterend en het familieprogramma blijft heel erg bij. Als je geholpen wilt worden op het gebied van game- of gokverslaving, dan ben je bij Hervitas aan het juiste adres. Het zal je zeker helpen. Ga ervoor.

Jasper:

Hervitas is echt gericht op game- en gokverslaving en dat was bij mijn andere behandelingen niet zo. De behandeling heb ik ervaren als zeer goed, goede uitleg en zeer professioneel. Overweeg jij om in behandeling te gaan? Ga het dan doen. Hervitas helpt echt!

Anoniem:

Een heel prettige, maar zeker ook intensief behandelprogramma, waar ook ruimte is voor humor. Fijn dat ook het systeem (partner, familie, vrienden) erbij betrokken wordt. Familie programma mag in de tweede week wellicht meer de diepte in. De ervaringsdeskundigheid is heel sterk. Mede hierdoor werd mijn vertrouwen gewonnen. Heb nu pas goed besef gekregen van de schade die ik heb aangericht.

Afscheidsbrief aan mijn verslaving:

Op 23 juli 2018 was ik aan het eind van de drieweekse behandeling bij de stichting Hervitas, specialisten in game- en gokverslaving, te Zeist. [...] Openheid, eerlijkheid en proactiviteit zijn belangrijke pijlers waar ik me op kan en ga richten. Ik heb enorm veel gehad aan de behandeling. Dat is de reden dat ik middels deze brief per direct met terugwerkende kracht afscheid neem van jou. Lees meer

Brief aan mijn verslaving

Nog steeds denk ik iedere dag aan de jaren die ik weggegooid heb. Alleen nu met een gevoel van acceptatie en bezinning, en dankbaar voor de verandering, kennis, ervaring en liefde die ik in mijn leven heb mogen ontvangen en meemaken. Hoe ik was voor mijn verslaving: een lief gezin, goede gezondheid, een fantastische baan en een onbezorgde toekomst. Maar toch was het ergens niet genoeg. Lees meer

Fred Steutel bij EditieNL


Roy over zijn ervaringen bij Hervitas


Gertruud over haar ervaringen bij Hervitas


Bas Brons over herkennen van game- en gokverslaving

Marco Smit over zijn verslaving en herstel


Raymond over zijn ervaringen bij Hervitas (1)


Raymond over zijn ervaringen bij Hervitas (2)


Gedicht van een moeder


Iedere donderdagmiddag nodig wij de omgeving van onze client (partner, vader, moeder, familie, vrienden) uit samen de therapie te volgen. Dit zijn bijna altijd fantastisch indringende en mooie middagen waar veel inzicht en steun verkregen wordt. Het bijgevoegde gedicht geeft een ieder die een (gok)verslaafde in zijn/haar omgeving heeft steun. Dit gedicht is geschreven door een moeder van een gokverslaafde nadat zij onze omgevinsgmiddag had bijgewoond.

Gedicht geschreven door de moeder van een gokverslaafde zoon


We slaan onze ogen neer

uit angst, verdriet, onmacht en woede

Om te verbergen, te verhullen,

niets te doen vermoeden.

Om vooral onze kwetsbaarheid

niet aan anderen te laten zien.

Want als deze zichtbaar is

dan breken we misschien


Waar zijn we dan zo bang voor?

Wie houden we voor de gek?

Zodat de buitenwereld mij echt kan zien.’

Is dat de reden waarom ik mijzelf zo bedek?


Als ik voorzichtig mijn ogen weer opensla

kijk ik eens goed om mij heen.

Zie ik de mensen waarvan ik houd

Ben ik niet meer alleen.

Kijk ik in hun ogen,

zie ik hun eigen kwetsbaarheid daar.

Blijf ik langer kijken

ontmoeten we echt elkaar.

Voel ik liefde, verbondenheid, vriendschap.

Voel ik mij echt gezien.

Zet ik vrij

een nieuwe stapSchrijf je nu direct in

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).