Stoppen met gamen: onze behandeling

Wil je geen opname, maar gewoon elke dag terug naar jouw vertrouwde omgeving? Dat kan. De behandeling ‘gameverslaving’ bij Hervitas is een
dagbehandeling van 3 weken. Lees er hier alles over.

Gameverslaving en behandeling

Om te stoppen met gamen volg je bij ons in Huis ter Heide een intensieve dagbehandeling van 3 weken. Na de intake met een verslavingsarts, doe je mee met het programma van maandag tot en met vrijdag. Wij zorgen voor koffie, thee, lunch en tussendoortjes. Daarna kun je gewoon naar huis.

Wij zorgen voor een huiselijke, persoonlijke en warme sfeer zodat jij je welkom en op je gemak voelt. Het liefst betrekken we ook jouw omgeving (partner, ouder(s), verzorger, familie of vrienden) bij de behandeling. Waarom? Jouw naasten kunnen jou steunen om te stoppen met gamen. Je hoeft het niet alleen te doen. Hiervoor hebben wij een speciaal programma ‘Omgaan met verslaafden’ dat je samen kunt volgen. We bieden ook een speciale workshop voor naasten aan.

Binnen 3 weken resultaat?

3 weken behandeling gameverslaving

Ons programma duurt 3 weken en wordt vergoed. Je volgt het met andere gok-of gameverslaafde cliënten.
Onder begeleiding van professionele (ervaringsdeskundig) behandelaren, GZ-vaktherapeuten, GZ-psychologen,
psychiater en een (verslavings)arts gaan we aan het werk.

Zilveren Kruis
VGZ
Menzis

Verzekerde zorg 110% beter

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling en is toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners. Onze AGBcode is 22220997. Hiermee wordt onze behandeling vergoed vanuit je basisverzekering. Ook wanneer de behandeling gedeeltelijk wordt vergoed komen er in de meeste gevallen geen extra kosten voor jouw rekening.

Elke week behandelen we een ander thema

Erkennen en herkennen

In deze eerste week krijg je vooral inzicht in jouw verslaving en gedrag. Stap 1 van stoppen met gamen is dat jij erkent dat je een gameverslaving hebt, waardoor je de grip op je leven dreigt te verliezen of al verloren hebt. De verhalen en ervaringen van de andere cliënten zullen herkenbaar zijn, omdat wij alleen gok- of gameverslaving behandelen. Erkenning en herkenning, daar gaat het dus om in deze eerste week.

Overgave

Zodra je inzicht hebt gekregen in jouw verslaving en gedrag, je verslaving accepteert en erkent dat het anders moet, is het tijd voor structurele gedragsverandering. Dit is de basis om blijvend te herstellen. Hiervoor maken we gebruik van aantal technieken. Denk hierbij aan Community Reinforcement Approach (CRA), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en Systeemtherapie. Je krijgt inzicht in het ontstaan van jouw gedrag, wat het je opleverde en hoe je dit kunt veranderen. Je krijgt handvatten om sterk te blijven als verleiding om de hoek komt kijken. Als het je duurzaam lukt te stoppen met gamen zul je zien dat ook ander persoonlijke doelen weer binnen handbereik zijn. Doelen die door jouw verslaving onbereikbaar leken. Stoppen met gamen is geen doel op zich. Het doel is jouw leven weer op de rit krijgen, zoals relaties, werk/studie en financiën.

Toepassen

De derde week staat in het teken van toepassen van alle inzichten. Want theorie is leuk, maar hoe ga je dit nu doen? Hoe verander jij jouw gedrag? Hoe breng je structuur en regelmaat aan in je leven? Is jouw sociale omgeving veilig voor je? Of brengen deze mensen jou elke keer weer in verleiding? We maken een persoonlijk ontslag- en terugvalpreventieplan om ervoor te zorgen dat jij de goede stappen zet.

Nazorg

Onze behandeling gameverslaving stopt niet na die 3 intensieve weken. Je bent voor de rest van je leven welkom op onze nazorgavonden. Deze vinden plaats op maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Deze nazorgavonden worden altijd begeleid door een erkende en geregistreerde therapeut. Afhankelijk van wat jij en andere cliënten inbrengen, kunnen je tijdens deze avonden ook daadwerkelijk therapie krijgen. Dit maakt de nazorgavonden anders dan meetings van zelfhulporganisaties. Wij raden aan minimaal 3 nazorgavonden te bezoeken nadat je jouw behandeling hebt afgerond.

Behandelmethodes bij verslaving

Naast de effectieve behandelmethodes als Community Reinforcement Approach (CRA) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT) kunnen we ook werken met de volgende methodes:

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Vaktherapie: Psychomotore therapie

Narratieve groep/ existentiële thema’s

Psycho-educatie

Systeemtherapie

Terugvalpreventiegroep

Problem Solving Therapy (PST)

Herstelgerichte nazorggroep

Herstelgerichte nazorggroep

Bijzondere aanpak

Omdat wij werken met kleine groepen van maximaal 5 cliënten, is er altijd ruimte voor individuele aanpassingen in de therapie. Wij bekijken per cliënt welke therapieën nodig zijn om te stoppen met gamen.

Door deze persoonlijke benadering van de (ervaringsdeskundige) behandelaren en het feit dat wij alleen gok- en gameverslaving behandelen, onderscheiden wij ons van veel andere verslavingsprogramma’s.

Wat krijg je nog meer van ons?
  • Aansprekende presentaties over allerlei verslavingsgerelateerde onderwerpen
  • Oefeningen
  • Toegang tot een appgroep voor lotgenoten
  • Groepsgesprekken
  • Individuele gesprekken (met de behandelaar)

Blijvend stoppen met gamen betekent doorzetten

Vooral in de beginfase is herstel nog fragiel. JIJ bent dan wel veranderd, maar “de wereld” om je heen niet.
Er zullen gebeurtenissen blijven plaatsvinden die je raken. Maar als jij doorzet en consequent toepast wat je geleerd hebt tijdens de behandeling
‘gameverslaving’, gaat het jou lukken om in herstel te blijven.

Bekijk ervaringen van anderen

Ben je benieuwd naar de verhalen van gelijkgestelden, of wil je weten hoe zij hun behandeling bij Hervitas hebben ervaren? Bekijk dan onderstaande video’s. Hierin schetsen een aantal van onze clienten een beeld van het begin van hun verslaving, en wat ze hier aan hebben weten te doen. Ben je benieuwd naar de filosofie achter onze werkwijze? Bekijk dan de video op de ‘over ons’ pagina.

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk