Direct hulp

Wij helpen je in een speciaal ontwikkeld programma. We werken bewust met kleine groepen. Zo is er altijd ruimte voor individuele aanpassingen in de therapie en bieden we de juiste hulp. Per cliënt bekijken we welke therapieën nodig zijn om te stoppen met gokken. Met deze persoonlijke benadering en het feit dat je alleen met lotgenoten in een groep zit, onderscheiden wij ons van veel andere verslavingsprogramma’s. Benieuwd naar ons programma? Hier lees je precies wat je kunt verwachten.

Ons behandelprogramma:

Onze behandeling is van maandag t/m vrijdag en voor drie weken lang. ‘s Ochtends kom je naar Hervitas in Zeist en ‘s middags ga je weer naar huis, zodat je de verkregen inzichten direct kunt toepassen. Op donderdagmiddag kun je familie of vrienden uitnodigen voor de Omgevingsbijeenkomst.

Bij ons geen kille en afstandelijke sfeer, maar huiselijk, persoonlijk en warm. Wij willen dat jij je hier thuis voelt. Het liefst nodigen we ook jouw naaste omgeving (ouder(s), verzorger, partner, familie of vrienden) uit. Waarom doen we dat? Bij het stoppen met gokken is steun belangrijk. Zo hoef jij het niet alleen te doen. Samen kun je ons speciale programma ‘Omgaan met verslaafden’ volgen.

 

Elke week een ander thema

Week 1: erkenning en herkenning. Je erkent en herkent de ernst van jouw verslaving.
Week 2: overgave. Je wilt jouw leven aanpassen om met de ziekte om te gaan.
Week 3: bestendigen. Je zorgt ervoor dat jij je leven anders inricht, zodat je niet meer in de verleiding wordt gebracht om weer te gokken.

Hoe behandelen wij?

Wij brengen jou meerdere inzichten: we kijken naar de functie van jouw verslaving en laten zien wat gokken met je lichaam en geest doet. Door dit inzichtelijk te maken heb je de beste kans op herstel.

 

1. Wat is de functie van jouw verslaving?

Wij zeggen vaak: een verslaving komt nooit alleen. De (gok)verslaving heeft een functie voor jou. Je bent met een reden gaan gokken. Onze hulp bij gokverslaving richt zich dan ook o.a. op het vinden van die functie. Doordat deze functie in het onderbewuste zit, lukt dit vaak niet zonder hulp. 

Waarom vind jij het zo prettig om te gokken en waarom ben je gaan gokken? Hoe is jouw thuissituatie? De band met je ouders? Heb je een slecht zelfbeeld? Ben je veel gepest? Zijn er ingrijpende gebeurtenissen geweest in je leven? Door dit boven water te krijgen, kunnen we jouw verslaving aanpakken.

 

2. Wat doet gokken met je lichaam en geest?

Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe een verslaving werkt. Wat gebeurt er in je lichaam? Om goede hulp te bieden, geven wij ook inzicht en verhogen wij jouw kennis van wat gokken met je doet.

Wij bieden je gereedschappen aan, zodat je de verleiding om te gokken kan weerstaan. Deze methodes zijn: cognitieve gedragstherapie (CGT) en verschillende copingstijlen.

Behandelmethodes bij verslaving

Naast de effectieve behandelmethodes als Community Reinforcement Approach (CRA) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT) kunnen we ook werken met de volgende methodes:

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Vaktherapie: Psychomotore therapie

Narratieve groep/ existentiële thema’s

Psycho-educatie

Systeemtherapie

Terugvalpreventiegroep

Problem Solving Therapy (PST)

Herstelgerichte nazorggroep

Herstelgerichte nazorggroep

Onze hulp wordt vergoed

Wil jij stoppen met gokken zonder een opname? Een behandeling waarbij je gewoon elke dag naar huis kunt? Bij ons krijg je een dagbehandeling van 3 weken waarbij je met andere gokverslaafde cliënten keihard aan het werk gaat.

Van maandag t/m vrijdag en van 08:30-17:00 uur word je begeleid door professionele (ervaringsdeskundige) behandelaren, GZ-psychologen GZ-vaktherapeuten, psychiater en een (verslavings)arts. Deze behandeling van 3 weken wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Zilveren Kruis
VGZ
Menzis

Verzekerde zorg 110% beter

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling en is toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners. Onze AGBcode is 22220997. Hiermee wordt onze behandeling vergoed vanuit je basisverzekering. Ook wanneer de behandeling gedeeltelijk wordt vergoed komen er in de meeste gevallen geen extra kosten voor jouw rekening.

Nazorg om blijvend te stoppen met gokken

Onze behandeling stopt niet na 3 weken. Je hebt onbeperkt de mogelijkheid om naar onze nazorgbijeenkomsten te komen. Deze vinden plaats op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Je wordt altijd begeleid door een erkende en geregistreerde therapeut. Het is niet slechts een praatgroep, je kunt op die avonden ook echt therapie krijgen. We raden aan om naar minimaal 3 nazorgbijeenkomsten te komen na het stoppen van de behandeling.

Blijf geloven in je herstel

Vooral in het begin kun je merken dat jouw herstel nog fragiel is. JIJ bent veranderd, maar “de wereld” om je heen is hetzelfde gebleven. Er zullen dingen gebeuren die jou raken. Ook na de eerste drie maanden kun je af en toe moeilijke momenten hebben. De kans op een terugval is het grootst in het eerste jaar. Zorg dus dat je een terugvalpreventieplan maakt. Dit helpt jou om vol te houden. Als jij doorzet en consequent toepast wat je geleerd hebt tijdens de behandeling, gaat het jou lukken om blijvend te herstellen.

Hoe wordt de behandeling bij Hervitas ervaren?

Ben je benieuwd naar de verhalen van gelijkgestemden, of wil je weten hoe zij hun behandeling bij Hervitas hebben ervaren? Bekijk dan onderstaande video’s. Hierin schetsen een aantal van onze clienten een beeld van het begin van hun verslaving, en wat ze hier aan hebben weten te doen.

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag.
Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Let op: wanneer je jouw behandeling wilt laten vergoeden door jouw zorgverzekeraar,
heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig.    Hervitas Samen Sterk