Direct hulp bij gokverslaving

Goede hulp bij een gokverslaving is heel erg belangrijk.
Wij zeggen vaak: een verslaving komt nooit alleen. De (gok)verslaving heeft een functie voor jou. Onze hulp bij gokverslaving richt zich dan ook o.a. op het vinden van die functie. Doordat deze functie in het onderbewuste zit, lukt dit vaak niet zonder hulp. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe een gokverslaving werkt. Wat gebeurt er in je lichaam? Goede hulp bij gokverslaving is dan ook: inzicht gevende- en  kennisverhogende therapie.
In een speciaal ontwikkeld programma werken wij hier iedere werkdag gedurende 3 weken zeer intensief aan.

Stoppen met gokken, hoe doe je dat?

De belangrijkste stap bij een verslaving is hulp zoeken. Je voelt je ongelukkig, schaamt je voor de gokschulden en bent depressief. Het perfecte excuus om toch te gaan gokken. Mede hierdoor is het vaak lastig om in je eentje te stoppen met gokken. Wil je stoppen met gokken informeer dan je omgeving. Jouw omgeving: je partner, ouders, vriend of vriendin kunnen je namelijk steunen bij het stoppen met gokken.

Wat is een gokverslaving?

Een gokverslaving is een gedrags/proces verslaving die lichamelijke en geestelijke aspecten heeft. Je moet regelmatig gaan gokken en hebt hier geen controle meer over. Een onbedwingbare drang om weer te gokken. De spanning, en de kick zorgen er voor dat het ‘beloningscentrum’ in de hersenen worden geprikkeld. Het gaat allang niet meer over winnen. Je belandt in een roes. Dit gaat dan ten koste van de meeste andere activiteiten in jouw leven. Gokverslaving is een heftige en chronische ziekte.

Symptomen van een gokverslaving  

Enkele symptomen van een gokverslaving:

 1. Steeds vaker gok je meer dan je van plan was;
 2. Je hebt een sterk verlangen om te gaan gokken;
 3. Je gokt met steeds meer geld
 4. Werk, hobby’s, vriendschappen, verplichtingen lijden onder het obsessieve gokken;
 5. Je weet misschien wel dat je moet stoppen met gokken, maar je stopt niet;
 6. Je hebt al eerder geprobeerd te stoppen met gokken, maar zonder succes;
 7. Je blijft gokken, ook al levert het problemen op in relaties (zoals ruzies met je partner, familie of vrienden).

Gokverslaving is een heftige en niet te onderschatten verslaving!
Herken jij je in deze symptomen van gokverslaving? Dan is het tijd voor hulp.

Wanneer ben je gokverslaafd?

Misschien vraag je jezelf weleens af ‘Ben ik gokverslaafd?’. Wanneer ben je dan precies gokverslaafd? Het antwoord luidt als volgt: op het moment dat jij geen controle meer hebt over jouw gokgedrag en je buitensporig veel tijd en geld in het gokken stopt. Jouw opleiding, werk en/of sociale leven lijdt onder jouw gokgedrag. Ondanks verliezen blijf je door gokken en ga je wellicht geld lenen bij vrienden, familie of collega’s om je bezoekjes aan het casino of die online gokspelletjes te financieren. Gevolg: financiële problemen door jouw gokverslaving. Herken je je hierin, wil je weten of je gokverslaafd bent, neem dan contact met ons op. Een gokverslaving kan gevaarlijk zijn, lees hier waarom gokken gevaarlijk is.

Vind hier meer informatie over onze behandeling gokverslaving.

Wat zijn typische kenmerken van een gokverslaving

Maar hoe weet je nou of je echt verslaafd bent of dat jij het gokken nog onder controle hebt? Er zijn een paar kenmerken van een gokverslaving:

1. Steeds vaker gok je meer dan je van plan was;
2. Je hebt een sterk verlangen om te gaan gokken;
3. Je gokt met steeds meer geld
4. Je opleiding, werk, hobby’s en vriendschappen lijden onder het gokken;
5. Je weet wel dat je moet stoppen met gokken, maar je doet het niet;
6. Je hebt al eerder geprobeerd te stoppen met gokken, maar dat is niet gelukt;
je blijft gokken, ook al levert het problemen op in relaties (zoals ruzies met je partner, familie of vrienden).

Gokverslaving hulp

In kleine groepen met maximaal 5 lotgenoten volg je een intensief dagprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor gokverslaving hulp. Vaak begeleidt door twee psychologen/therapeuten volg je iedere werkdag, 3 weken lang dit programma. Je krijgt dus een persoonlijke begeleiding en zit alleen met andere gokverslaafden/lotgenoten in de groep. Voor goede gokverslaving hulp is dit essentieel. Deze gokverslaving hulp biedt geen enkele andere verslavingsinstelling aan in Nederland.

Veelgestelde vragen aan Hervitas

Ben ik gokverslaafd?

Wanneer je geen controle meer hebt over je gokgedrag dan is er sprake van gokverslaving. Geen controle betekent dat je eigenlijk niet wilt gokken maar het toch gaat doen. Je probeert verliezen goed te maken door weer te gaan gokken. Je gaat tegen beter weten geld lenen om toch weer te kunnen gaan gokken. Als jij je herkent in deze situatie kan je stellen dat je waarschijnlijk gokverslaafd bent en hulp nodig hebt.

Hoe kom ik van mijn gokverslaving af?

Gokverslaving is een bijzonder heftige ziekte. Tijdens onze behandeling gaan we op zoek naar de functie van gokken voor jou. Gokverslaving komt namelijk nooit alleen, er is altijd een functie. Samen met je omgeving of therapeuten op zoek gaan naar de functie van jouw gokverslaving. Dit is de eerste belangrijke stap op weg naar herstel van jouw gokverslaving. Als jij je afvraagt hoe kom ik van mijn gokverslaving af dan is het antwoord: zoek hulp. Ons motto is niet voor niets: Samen weer sterk.

Hoe ziet een gokverslaving behandeling eruit?

Hervitas heeft een effectieve gokverslaving behandeling ontwikkeld. Wij meten een terugval van 20% (1:5). Dat wil dus zeggen dat 80% in herstel komt, niet meer gokt. Dit resultaat bereiken we o.a. door een intensief dagprogramma van 3 weken waarin we iedere dag een ander thema behandelen. De behandeling van jouw gokverslaving ziet er als volgt uit: ‘s ochtends kom je naar Hervitas in Zeist en ‘s middags ga je weer naar huis zodat je de verkregen inzichten direct kunt toepassen. Op donderdagmiddag kun je familie of vrienden uitnodigen voor de Omgevingsbijeenkomst. Wij vertellen dan wat een gokverslaving is en hoe zij steunend kunnen zijn in het proces naar herstel. Onze gokverslaving behandeling is ruim en veel omvattend.

Hoe herken ik een gokprobleem bij iemand?

Een gokprobleem herkennen is niet zelden heel lastig. De gokker is namelijk een meester geworden in liegen, bedriegen en manipuleren. De volgende signalen kunnen duiden op een gokprobleem:

 1. Je gaat gokken om je beter te voelen
 2. Je wilt stoppen met gokken, maar dat lukt niet
 3. Als je gokt zit je in een roes, je vergeet alles en iedereen om je heen
 4. Je gaat geld lenen, tegen beter in, om te kunnen gokken
 5. Je bent vaak geïrriteerd, paniekerig en/of onrustig

Herken je deze signalen van een gokprobleem? Aarzel dan niet en neem contact op of schrijf je in. Samen kunnen we dan kijken hoe we je kunnen helpen met je gokprobleem.

Onze blogs geven veel informatie over gokverslaving. Kijk er naar en laat je motiveren de stap naar herstel (niet meer gokken) te zetten.
Bekijk hier onze blogs