Gokverslaving

Gokverslaving, wat is het?

Wat is nu Gokverslaving? Problematisch gokken wordt gekenmerkt door verlies van controle over gokgedrag en het in grote mate beheerst worden door gokken, doordat er veel tijd en geld aan wordt besteed. 

Ook is kenmerkend dat gokgedrag een sterk negatieve invloed kan hebben op iemands werkleven (iemand gaat bijvoorbeeld gokken in plaats van naar zijn werk) of relaties (de gokker leent bij collega's, familie of vrienden geld en kan dit vervolgens niet terugbetalen). De hierdoor ontstane schulden kunnen en de negatieve financiële situatie kunnen grote invloed hebben op iemands leven.

Weet dan dat wij een unieke instelling hebben opgezet speciaal voor het behandelen van gok problematiek. Samen met andere gokverslaafden ga je werken aan je herstel. Herstel = niet meer gokken. Doordat er geen andere verslavingen in de groep aanwezig zijn, zijn alle methodieken en gesprekken afgestemd op game- en gokverslaving. Als enige instelling in Nederland kunnen wij jou dit bieden. Dit maakt de behandeling veel krachtiger en herkenbaarder voor jou. Daarnaast zijn onze geregistreerde therapeuten overwegend ook ervaringsdeskundig in gokverslaving. 

Gokverslaving behandeling

Een gokverslaving heeft grote gevolgen voor jou en je naasten. Als specialisten op het gebied van gokverslaving ondersteunen wij je. Verslaafd raken is geen bewuste keuze. In herstel komen en blijven daarentegen wel. Wij helpen je om in balans te komen zodat je zelf weer regie kunt gaan voeren.

Het denken, voelen en handelen wezenlijk positief veranderen. 
Dat doen we met ons onderscheidende behandelprogamma samen met onze (ervarings)deskundige behandelstaf.

Samen weer sterk.

Hervitas staat letterlijk voor herstel van je leven (vitas). Het is onze missie een gespecialiseerd verslavingsbehandelprogramma te bieden en jou te ondersteunen en begeleiden door (ervarings)deskundige professionals vanuit verschillende expertises en invalshoeken.

Hierbij staat het bieden van maximale kansen op herstel van de cliënt centraal.
Samen werken aan herstel en weer sterk in het leven staan.
Lees verder over de achtergrond van onze behandeling

Gokverslaving

  1. Herken jij je in het leiden van een dubbelleven? 
  2. Geeft gokken en dan met name het winnen jou een kick waar je niet meer buiten kunt? 
  3. Ben je de realiteit uit het oog verloren? 
  4. Heeft dit geleid tot een huur- hypotheekachterstand, gezins- en relatieproblemen? Probeer je de geldproblemen en problemen met schuldeisers met een ‘grote’ klapper op te lossen? 
  5. Speelt schuld en schaamte een grote rol? 
Gok verslaving

Gokverslaving de behandeling en kosten

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling. Onze behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Andere kosten vallen binnen je eigen risico (€ 385,- in 2018 ) en een bijdrage van € 250,- aan Hervitas als tegemoetkoming in diverse kosten.
Lees verder

Workshop hulp bij gok- en gameverslaving

Maandelijks is er een workshop 'Hoe om te gaan met Game- en gokverslaving' bij Hervitas. Diverse thema's worden behandeld. Speciaal voor familie en partners van de verslaafde. De workshop duurt een dag en wordt meestal in het weekend gegeven in Zeist. 
Lees verder
Gokverslaafd

Gokverslaving, Ik wil stoppen met gokken: 18+

Hervitas heeft er voor gekozen zorg te bieden aan cliënten vanaf 18 jaar. Kinderen en jongeren tot 18 jaar vallen onder de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In deze wet wordt bepaald dat de gemeente verantwoordelijk is voor de jeugdhulpverlening, dus ook voor de jeugd-ggz. Hoe de jeugdhulp wordt georganiseerd, verschilt per gemeente.
Intakegesprek

Na je aanmelding maken we direct een afspraak voor het intakegesprek. Er wordt gekeken of het behandelprogramma van Hervitas bij jou past. Bij een positief besluit kan je snel starten.

Het bezoek

Wij ontvangen je hartelijk bij onze vestiging in Zeist. Voorafgaand aan de gesprekken checken we of we alle benodigde documenten en informatie van je hebben ontvangen. Uiteraard gaan wij uiterst...

Unieke aanpak

Onze unieke aanpak is gebaseerd op 3M's. Mens, Middel en Milieu. De 3M’s staan in interactie met elkaar en bepalen of mensen al dan niet afwijkend (verslavings) gedrag gaan vertonen.

Behandeling

Onze dagbehandeling is intensief en duurt drie weken. Naast de effectieve behandelmethodes als cognitief gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken onderscheidt ons programma...

Nazorg en meetings

Toepassen van het nieuw geleerde. Je keert weer terug in je eigen woon-en werksituatie. Tijdens de “terugkomavonden” gaan oud-cliënten persoonlijke verhalen en...

Meer weten?

Meer informatie over game- en gokverslaving vind je in een aantal korte verhelderende video's en artikelen.

Ervaringen clienten Artikelen

Schrijf je nu direct in

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).