Omgaan met verslaafden: hulp voor naasten

Als jouw partner, vriend(in), kind of familielid game- of gokverslaafd is, heeft dat grote impact op jouw eigen leven.
Je kunt woede, verdriet of machteloosheid voelen. En grote teleurstelling. Wij helpen jou hiermee omgaan. Ben je (arbo)arts van een verslaafde cliënt? Ook dan kun je bij ons terecht.

Voor naasten

Als een dierbare in jouw naaste omgeving een gok- of gameverslaving heeft, gaat vaak alle aandacht naar die ander. Je vergeet jezelf of anderen verliezen jouw behoeftes uit het oog. Bij Hervitas doen we dat anders. In ons behandelprogramma voor gokverslaving of gameverslaving besteden we juist ook aandacht aan jou als naaste.

Familiegroep omgaan met gokverslaving en gameverslaving

Iedere donderdagmiddag is er een familiegroep/omgevingsbijeenkomst. Samen met de cliënten bespreken we dan allerlei thema’s.
Denk bijvoorbeeld aan vertrouwen, fases van herstel, wie welke rollen heeft en het maken van afspraken.

Voor de huisarts/(arbo)arts

Wil jij een cliënt doorverwijzen naar een sGGZ-kliniek die gespecialiseerd is in game- en gokverslaving? Dit kan heel eenvoudig via ‘Zorgdomein’. Wij zijn een erkende kliniek (AGB code 22220997) en onze zorg wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Wij bieden een kort en intensief ambulant behandelprogramma van 3 weken. Ons team bestaat uit psychiaters, psychologen, (ervaringsdeskundige)therapeuten en een verslavingsarts.

Wij helpen je graag.

Hervitas Voor de Huisarts

Kosten hulp verslaving

Onze behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. De zorgverzekering maakt wel gebruik van het eigen risico van € 385,- .
Als tegemoetkoming voor verschillende kosten vragen wij daarnaast een eigen bijdrage van € 250,-.

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk