Kans op een terugval

Je hebt net 3 weken een intensief behandeltraject ‘Stoppen met gokken’ of ‘Stoppen met Gamen’ achter de rug. We hebben veel van je gevraagd en je hebt keihard gewerkt. Maar je zat ook in een veilige, gestructureerde en beschermde omgeving. Hoe zal het gaan als je weer in jouw oude, vertrouwde omgeving terugkeert? 

Je wordt keihard geconfronteerd met de gevolgen van jouw verslaving: schulden, beschadigde relaties, geen werk, onafgemaakte studie etc. Je omgeving kan nog achterdochtig zijn of er zijn daar mensen die wel gokken of gamen. 

Juist in deze fase is de kans op een terugval groot. Er zullen gebeurtenissen blijven plaatsvinden die jou raken. Gelukkig sta je er ook dan niet alleen voor. Wij bieden verschillende mogelijkheden om contact te blijven houden met jouw behandelaars en lotgenoten.

Programma nazorg verslaving

Nazorgmeetings die bij Hervitas elke week gehouden worden en altijd onder begeleiding staan van een behandelaar van Hervitas:

  • Maandagavond 19 – 21 uur: nazorggroep “ Hervitas” bedoeld voor de cliënten die hun behandeling hebben afgerond.
  • Tijdens de avondklok aangepaste tijden: 18 – 20 uur!

Herstellen en hersteld blijven is een keuze

Verslaafd raken is weliswaar geen bewuste keuze, maar herstellen en in herstel blijven daarentegen wél. Zoals je volledig zelf verantwoordelijk was voor je verslaving, ben je dat ook voor je eigen herstel. Je hebt de regie van je herstel volledig in eigen hand. Je kunt je nergens meer achter verschuilen. Die tijd is voorbij. Dit besef is enorm belangrijk.

Zorg dat je blijft werken aan je eigenwaarde. Vind weer je eigen kracht en blijf niet hangen in je verdriet, teleurstelling, schaamte en/of schuld. Ja, je hebt schade aangericht, het vertrouwen van je omgeving beschadigd, maar dit is slechts één kant van de medaille. De andere kant laat een mooi mens zien met talenten, kwaliteiten en ambities.

Met deze inzichten, het volgen van het programma ‘Nazorg verslaving’ en de tools die je meekrijgt, kom en blijf jij in herstel.

Hervitas Voor de Huisarts