Nazorg

Nazorg

De behandelweken waren intensief en hebben enerzijds veel van je gevraagd en heb je hard gewerkt maar anderzijds zat je ook in een veilige, gestructureerde en beschermde omgeving. Het echte werk begint pas na je behandeling. Je wordt geconfronteerd met de gevolgen van je oude verslavingsgedrag (schulden, beschadigde relaties, geen werk, onafgemaakte studie etc.). Jouw directe omgeving wat nog achterdochtig is, een omgeving waar nog gegokt of gegamed wordt en ga zo maar door. Kortom, je wordt behoorlijk op de proef gesteld. Juist in deze fase is de kans op terugval erg groot. Gelukkig ben je hier je van bewust en op voorbereid. Maar je hoeft het nog steeds niet alleen te doen. Hervitas biedt verschillende mogelijkheden om in contact te blijven met je behandelaars en fellows (lotgenoten).

Programma nazorg game en gokverslaving

Diverse meetings die bij Hervitas elke week gehouden worden:
  • Dinsdagavond: nazorggroep “ Hervitas” bedoeld voor de cliënten die in de derde week van de behandeling zitten.
  • Dinsdagavond: zelfhulpgroep gameverslaafden CGAA: Compulsieve Gaming Addicts Anoymous van 19.15 uur tot 20.45 uur. Voor meer informatie en aanmelden www.cgaa.nl
Op de dinsdag zijn er altijd behandelaren van Hervitas aanwezig.

Verslaafd raken is weliswaar geen bewuste keuze maar herstellen en in herstel blijven daarentegen wel. Zoals je volledig zelf verantwoordelijk was voor je verslaving ben je dat ook voor je eigen herstel. Je hebt de regie van je herstel volledig in eigen hand. Je kunt je nergens meer achter verschuilen. Die tijd is voorbij. Dit besef is enorm belangrijk.

Met deze inzichten, het volgen van het programma en de tools die je worden aangereikt kom je weer in herstel.

Belangrijk: vooral in de beginfase is herstel nog fragiel. Jij bent dan wel veranderd maar “de wereld” om je heen niet. Er zullen gebeurtenissen blijven plaatsvinden die jou raken.

Echter door consequent toe te passen wat je hebt geleerd bij Hervitas lukt het om in herstel te blijven.

Schrijf je nu direct in

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).