Vergoed vanuit basisverzekering

Hervitas is een volledig erkende sGGZ-instelling en onze behandeling is ambulant. Bij ons word je niet opgenomen, maar je krijgt dagbehandelingen.
Wij zijn toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGBcode 22220997). Dat betekent dat jouw behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering.

Overeenkomsten zorgverzekeraars

Daar Hervitas een volledig erkende sGGZ-instelling is wordt onze behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Met onderstaande verzekeraars hebben wij een overeenkomst:

Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen? Je kunt nog steeds bij ons in behandeling komen zonder extra kosten. Dit heet dan ongecontracteerde zorg. Voor deze zorg ontvangt Hervitas een lagere vergoeding.

Hervitas neemt genoegen met deze lagere vergoeding daar de financiële problemen bij de gokverslaafde vaak al groot genoeg zijn. Wij hebben helaas ervaren dat je soms anders wordt geïnformeerd door je zorgverzekeraar. Daarom willen wij heel uitdrukkelijk stellen dat wij geen andere kosten in rekening brengen dan een zelfstandige eigen bijdrage van € 250,=. Deze bijdrage is voornamelijk een vergoeding voor de wekelijkse nazorg die wij bieden na afloop van je behandeling. Deze nazorg brengen wij niet in rekening bij de zorgverzekeraar.

Let op:
Ben je verzekerd bij VGZ of haar labels dan geldt tot en met 31 december 2022 het volgende:

Naturaverzekering
Heb je een naturaverzekering dan kun je dit jaar helaas niet meer bij ons in zorg komen. Dit komt door de sterk gestegen aanmeldingen van cliënten en het feit dat wij onvoldoende financiële ruimte hebben gekregen van VGZ voor het financieren van deze groei.

Wij adviseren je contact op te nemen met de afdeling Zorgadvies en Bemiddeling van VGZ om een mogelijk passend alternatief te bespreken.

Wanneer je alleen met lotgenoten, geen andere verslavingen, in kleine groepen onze gespecialiseerde behandeling voor game- en/of gokverslaving wilt volgen, dan kunnen wij u vanaf maandag 2 januari 2023 in zorg nemen.

Restitutieverzekering
Heb je een restitutieverzekering dan veranderd er niets voor je en kun je direct in behandeling blijven komen bij ons.

Eigen bijdrage

Conform de wettelijke verplichtingen zal de zorgverzekeraar de eigen bijdrage van standaard € 385,= bij jou in rekening brengen, wanneer deze nog niet is aangesproken.

Machtiging

Mogelijk dien jij voorafgaand aan de behandeling een machtiging aan te vragen bij jouw zorgverzekeraar. Dit verschilt namelijk per zorgverzekeraar, wij kunnen je hierbij helpen.

Zorg Prestatie Model

De vergoeding wordt vastgesteld op basis van een nieuw model: het Zorgprestatiemodel (ZPM). Dit model werkt o.a. volgens het principe ‘planning = realisatie’. Dat houdt in dat de geplande tijd voor je intake/diagnostiek of je behandeling ook de gerealiseerde tijd is, ook al duurde deze langer of korter.

Wanneer de afwijking meer dan 15 minuten bedraagt wordt de gerealiseerde tijd wel aangepast. Nadere informatie vind je in de patiëntenfolder van het ZPM.

De tarieven voor de consulten zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover vind je op www.nza.nl.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je meer weten over onze behandeling? Op de pagina’s Stoppen met gokken’ en Stoppen met gamen vind je uitgebreide informatie.