Vergoed vanuit basisverzekering

Hervitas is een erkende specialistische GGZ-instelling. Dat betekent dat onze verslavingszorg voor iedereen, helemaal of gedeeltelijk, vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering te hebben om bij ons in behandeling te komen.

Wel contract met zorgverzekeraar

Wij hebben met Achmea, CZ, VGZ en Zorg en Zekerheid een contract waarin het maximum aantal te behandelen cliënten is vastgelegd. Voor de behandeling hoef je alleen de Bijdrage Nazorg van €250,- te betalen. Deze Bijdrage Nazorg moet je betalen voordat de behandeling start.

Let op!

Met zorgverzekeraar CZ is ons contract voor dit jaar helaas al ‘vol’.
Dit betekent dat cliënten die verzekerd zijn bij deze zorgverzekeraar, niet volledig vergoed bij ons in zorg kunnen komen en de kosten
voor eigen rekening zouden moeten nemen. Wij adviseren deze cliënten contact op te nemen met het Zorgteam CZ om de mogelijkheden te bespreken.
Zorgteam CZ:
telefoon: 013 594 91 10 of online via https://www.cz.nl/service-en-contact

Geen contract met zorgverzekeraar

Als wij geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar dan ontvangen wij weliswaar een lagere vergoeding maar is er geen maximum aan het aantal te behandelen cliënten. Ook als er geen contract is met jouw zorgverzekeraar betaal je alleen de Bijdrage Nazorg van €250,-

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Tip: je kunt elk jaar 1 keer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wordt jouw behandeling niet volledig vergoed? Dan kun je beslissen om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Dat kun je doen tot en met 31 december.

Eigen risico

Het kan zijn dat je eigen risico moet betalen als je onze behandeling gaat volgen. Dat gebeurt als je jouw eigen risico voor dit jaar nog niet hebt aangesproken. Per 1 januari 2023 is het wettelijk vastgesteld eigen risico minimaal € 385,- per jaar.
Wanneer je hebt gekozen voor een hoger eigen risico wordt dat in rekening gebracht. Belangrijk om te weten: ook als je alleen een intakegesprek hebt gevoerd, maar niet in behandeling bent gegaan bij ons, brengt jouw zorgverzekeraar het eigen risico in rekening.

Nazorg

Wij bieden onbeperkt laagdrempelige nazorg voor onze ex-cliënten op bijna iedere maandagavond. Deze nazorgavonden worden begeleid door onze therapeuten en/of ervaringsdeskundigen. Omdat wij deze nazorg niet in rekening brengen bij de zorgverzekering, vragen wij hiervoor een eenmalige vergoeding van € 250,- (Bijdrage Nazorg). Dit bedrag betaal je voorafgaand aan de behandeling.

Zorg Prestatie Model

De vergoeding wordt vastgesteld op basis het Zorgprestatiemodel (ZPM). Dit model werkt onder andere volgens het principe ‘planning = realisatie’. Dat houdt in dat de geplande tijd voor je intake/diagnostiek of je behandeling in rekening wordt gebracht. Ook als het in werkelijkheid wat korter of juist langer duurde.

Als de afwijking meer dan 15 minuten bedraagt, wordt de gerealiseerde tijd wel aangepast. Meer informatie vind je in de patiëntenfolder van het ZPM.

De tarieven voor de consulten zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover vind je www.nza.nl.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je meer weten over onze behandeling? Op de pagina’s Stoppen met gokken’ en Stoppen met gamen vind je uitgebreide informatie.