Vergoed vanuit basisverzekering

Hervitas is een erkende specialistische GGZ-instelling waardoor de behandeling, volledig of gedeeltelijk, vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering te hebben om bij ons in behandeling te komen.

Contract met zorgverzekeraar

Of de behandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed hangt af van je zorgverzekeraar. Hebben wij een contract met je zorgverzekeraar dan wordt de behandeling volledig vergoed.

Wel word je eigenrisico in rekening gebracht door jouw zorgverzekeraar. Daarnaast vragen wij een Zelfstandige Bijdrage van € 250,= voor studiemateriaal, eten, drinken en overige algemene kosten. Deze zelfstandige bijdrage moet je betalen voordat de behandeling start.

 

Met de volgende zorgverzekeraars hebben wij een contract:

Achmea: De Friesland Zorgverzekeraar, FBTO, Interpolis en Zilveren Kruis (Pro Life, Ziezo).

ASR: Ditzo, ASR.

CZ: CZ-direct, Just, OHRA, Nationale Nederlanden (helaas geldt voor cliënten met een zorgverzekeringspolis bij CZ een langere wachttijd als gevolg van het beperkte inkoopbeleid van CZ).

DSW: DSW, In Twente, Stad Holland.

VGZ: VGZ, IZA, Univé, UMC.

Zorg en Zekerheid, Zorg en Zekerheid, ZEM.

Geen contract met zorgverzekeraar

Als wij geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar dan ontvangen wij maar een gedeeltelijke vergoeding van je zorgverzekeraar en moeten wij een extra deel bij jou in rekening brengen. Dit extra deel bedraagt € 1.500,-  (feitelijk een extra deel van €1.250 + € 250 zelfstandige bijdrage)

Restitutie polis

Echter, heb je een restitutie polis (in 2024: ‘Menzis Basis Vrij’; ‘Eucare Basisverzekering Bewust Verzekerd Restitutie’; ASR ‘Eigen Keuze’)  dan wordt de behandeling toch ook volledig vergoed.

 

We hebben geen contract met:

ENO: Salland, Holland

Eucare: Aevitae, Care4life

Menzis: Anderzorg, Menzis, Hema, VinkVink

ONVZ: ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering, VvAA Combinatieverzekering, Jaaah basis

Zie hieronder het volledige overzicht:

Eigen risico

Het kan zijn dat je eigen risico moet betalen als je onze behandeling gaat volgen. Dat gebeurt als je jouw eigen risico voor dit jaar nog niet hebt aangesproken. Per 1 januari 2024 is het wettelijk vastgesteld eigen risico minimaal € 385,- per jaar.
Wanneer je hebt gekozen voor een hoger eigen risico wordt dat in rekening gebracht. Belangrijk om te weten: ook als je alleen een intakegesprek hebt gevoerd, maar niet in behandeling bent gegaan bij ons, brengt jouw zorgverzekeraar het eigen risico in rekening.

Nazorg

Wij bieden onbeperkt laagdrempelige nazorg voor onze ex-cliënten op bijna iedere maandagavond. Deze nazorgavonden worden begeleid door onze therapeuten en/of ervaringsdeskundigen. De nazorg is een integraal onderdeel van de behandeling; hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Zorg Prestatie Model

De vergoeding wordt vastgesteld op basis het Zorgprestatiemodel (ZPM). Dit model werkt onder andere volgens het principe ‘planning = realisatie’. Dat houdt in dat de geplande tijd voor je intake/diagnostiek of je behandeling in rekening wordt gebracht. Ook als het in werkelijkheid wat korter of juist langer duurde.

Als de afwijking meer dan 15 minuten bedraagt, wordt de gerealiseerde tijd wel aangepast. Meer informatie vind je in de patiëntenfolder van het ZPM.

De tarieven voor de consulten zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover vind je www.nza.nl.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je meer weten over onze behandeling? Op de pagina’s Stoppen met gokken’ en Stoppen met gamen vind je uitgebreide informatie.