Vergoed vanuit basisverzekering

Hervitas is een erkende specialistische GGZ-instelling. Dat betekent dat onze verslavingszorg voor iedereen, helemaal of gedeeltelijk, vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering te hebben om bij ons in behandeling te komen. Hoeveel jij vergoed krijgt, hangt af van jouw zorgverzekeraar.

Wel contract met zorgverzekeraar

Wanneer wij een contract hebben met jouw zorgverzekeraar, dan hoef je alleen maar de Bijdrage Nazorg van €250,- te betalen. Deze Bijdrage Nazorg moet je betalen voordat de behandeling start.

Geen contract met zorgverzekeraar

Als wij geen contract hebben met jouw zorgverzekeraar dan ontvangen wij een lagere vergoeding en moeten we een deel van de kosten bij jou in rekening brengen. Dit noemen wij de Eigen Bijdrage Behandeling. Deze Eigen Bijdrage Behandeling moet je betalen voordat de behandeling start. Hoe hoog dit bedrag is, verschilt per zorgverzekeraar. In onderstaand overzicht kun je precies zien wat jij zelf moet betalen met jouw polis. Let op: dit is iets anders dan het eigen risico. Daarover lees je later meer. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Overzicht per zorgverzekeraar

In het overzicht hieronder zie je per zorgverzekering of wij een contract hebben en wat je eventueel zelf moet betalen.

Tip: je kunt elk jaar 1 keer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wordt jouw behandeling niet volledig vergoed? Dan kun je beslissen om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Dat kun je doen tot en met 31 december.

Eigen risico

Het kan zijn dat je eigen risico moet betalen als je onze behandeling gaat volgen. Dat gebeurt als je jouw eigen risico voor dit jaar nog niet hebt aangesproken. Per 1 januari 2023 is het wettelijk vastgesteld eigen risico minimaal € 385,- per jaar.
Wanneer je hebt gekozen voor een hoger eigen risico wordt dat in rekening gebracht. Belangrijk om te weten: ook als je alleen een intakegesprek hebt gevoerd, maar niet in behandeling bent gegaan bij ons, brengt jouw zorgverzekeraar het eigen risico in rekening.

Nazorg

Wij bieden onbeperkt laagdrempelige nazorg voor onze ex-cliënten op bijna iedere maandagavond. Deze nazorgavonden worden begeleid door onze therapeuten en/of ervaringsdeskundigen. Omdat wij deze nazorg niet in rekening brengen bij de zorgverzekering, vragen wij hiervoor een eenmalige vergoeding van € 250,- (Bijdrage Nazorg). Dit bedrag betaal je voorafgaand aan de behandeling.

Zorg Prestatie Model

De vergoeding wordt vastgesteld op basis het Zorgprestatiemodel (ZPM). Dit model werkt onder andere volgens het principe ‘planning = realisatie’. Dat houdt in dat de geplande tijd voor je intake/diagnostiek of je behandeling in rekening wordt gebracht. Ook als het in werkelijkheid wat korter of juist langer duurde.

Als de afwijking meer dan 15 minuten bedraagt, wordt de gerealiseerde tijd wel aangepast. Meer informatie vind je in de patiëntenfolder van het ZPM.

De tarieven voor de consulten zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie hierover vind je www.nza.nl.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je meer weten over onze behandeling? Op de pagina’s Stoppen met gokken’ en Stoppen met gamen vind je uitgebreide informatie.