Hoe stop ik met gokken?

Goed bezig! De eerste stap is gezet. Jij wilt stoppen met gokken, maar hoe doe je dat? De belangrijkste stap bij een gokverslaving is hulp zoeken. Je voelt je ongelukkig, schaamt je voor de gokschulden en bent depressief. Het perfecte excuus om toch te gaan gokken. Mede hierdoor is het vaak lastig om in je eentje te stoppen met gokken. Wil je stoppen met gokken informeer dan je omgeving. Je partner, familie of vrienden kunnen je namelijk steunen bij het stoppen met gokken.

Stoppen met gokken gaat niet makkelijk zijn. Net zoals bij een drugs- of alcoholverslaving krijg je last van lichamelijke en mentale afkickverschijnselen. Jouw lichaam is zo gewend geraakt aan gokken, dat het tijd nodig heeft om te herstellen. En dat is geen pretje. Wees daarop voorbereid en volg de tips om te stoppen met gokken.

Stappenplan: zo stop je bij ons met gokken

  1. Aanmelden: om van je verslaving af te komen kun jij je bij ons aanmelden voor een intensieve dagbehandeling van 3 weken. 
  2. Intake: na je aanmelding maken we direct een afspraak voor het intakegesprek. Er wordt gekeken of het behandelprogramma van Hervitas bij jou past. Bij een positief besluit en met een verwijsbrief van je huisarts kan je snel starten.
  3. Het bezoek: wij ontvangen je hartelijk op onze vestiging in Huis ter Heide. Voorafgaand aan de gesprekken checken we of we alle benodigde documenten en informatie van je hebben ontvangen. 
  4. Behandeling: na de intake met een arts kom je naar onze verslavingsinstelling in Huis ter Heide. Hier volg je van maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 en voor 3 weken lang een intensief programma. Wij zorgen voor koffie, thee, lunch en tussendoortjes. En in het weekend ben je gewoon thuis.
  5. Programma: in kleine groepen met maximaal 5 andere gokverslaafden volg je een dagprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor gokverslaving hulp. Vaak begeleidt door twee psychologen en therapeuten.

Tips om te stoppen met gokken:

1. Neem afscheid van je vrienden in de gokwereld en zoek mensen op die jou steunen;
2. Betrek je familie, vrienden of partner bij jouw keuze om te stoppen met gokken;
3. Meld je aan voor een behandeling;
4. Bedenk alternatieve activiteiten, zoals sporten, wandelen en vrienden opzoeken wanneer je de drang voelt om te gokken;
5. Bel een vertrouwenspersoon op als je op het punt staat weer de fout in te gaan.

Hoe raak ik van mijn verslaving af? 

Er is maar één oplossing om jouw verslaving de baas te blijven en dat is stoppen.  Niet een beetje, maar helemaal. Je blijft namelijk altijd een verslaafde. Je breinstructuur is veranderd en de enige manier om ‘clean’ te blijven is om niet meer naar het casino of die online goksite te gaan. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Onthoud dat stoppen een proces is. Je herstel zal met hobbels gaan. Dat hoort erbij. Probeer vol te houden en zorg dat je een terugvalpreventieplan maakt voor jezelf. Schroom niet om hulp te vragen aan een speciale afkickkliniek zoals Hervitas, familie en/of vrienden. Samen kom je verder.

Hulp nodig om te stoppen met gokken? 

Hoe je ook op deze pagina terecht bent gekomen – door zelf te googelen of omdat iemand het doorstuurde – het stoppen met gokken is nu in ieder geval iets dichterbij. Je bent namelijk al zover dat je inziet dat je een probleem hebt en gokverslaafd bent of hard op weg bent dat te worden. En daar begint het allemaal mee. 

Benieuwd hoe wij een gokverslaving behandelen? En hoe deze 3 weken eruit zien?

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag.
Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Let op: wanneer je jouw behandeling wilt laten vergoeden door jouw zorgverzekeraar,
heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig.











    Hervitas Samen Sterk