Vergoed vanuit basisverzekering

Hervitas is een volledig erkende sGGZ-instelling en onze behandeling is ambulant. Bij ons word je niet opgenomen, maar je krijgt dagbehandelingen. 

Wij zijn toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners. Dat betekent dat jouw behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering.

Overeenkomsten zorgverzekeraars

Hervitas is een volledig erkende sGGZ instelling en is toegelaten tot het register van Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners. Onze AGB-code is 22220997. Hiermee wordt onze behandeling vergoed vanuit je basisverzekering. Dat betekent dat wij de behandeling rechtstreeks declareren bij jouw zorgverzekeraar wanneer wij daar een overeenkomst mee hebben. Met onderstaande zorgverzekeraars hebben wij een overeenkomst:

Wanneer jouw zorgverzekeraar verslavingszorg gedeeltelijk vergoed, zullen wij in de meeste gevallen GEEN aanvullende kosten in rekening brengen.

Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen dan kun je nog steeds bij ons in behandeling komen zonder extra kosten. Mogelijk dienen wij dan voorafgaand aan de behandeling een machtiging ofwel akkoordverklaring aan te vragen bij jouw zorgverzekeraar.

Eisen voor vergoeding

Wil je jouw behandeling vergoed krijgen, dan stelt de zorgverzekeraar een paar eisen: 

  • Je moet een verwijsbrief van jouw huisarts hebben 
  • Je moet een actueel medicatie-overzicht laten zien 
  • Wij moeten jouw zorgverzekeringspas controleren 
  • Wij moeten een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs of paspoort) controleren

Zonder deze gegevens mogen wij geen intakegesprek met een verslavingsarts houden. Zorg dus dat je jouw documenten op tijd compleet hebt. 

Wanneer je volledig vrij wilt zijn in het kiezen van een zorgaanbieder, dan adviseren wij je om een restitutiepolis af te sluiten. Je krijgt dan een volledige vergoeding. Bij een naturapolis of een budgetpolis kan dit anders zijn. Zie hiervoor je polis. Hulp nodig? Geen probleem. Wij helpen je graag.

Machtiging

Ben je verzekerd bij ASR of een van de volgende onder de koepel vallende verzekeraars?

  • Ditzo
  • De Amersfoortse
  • Beter Dichtbij
  • ASR Ziektekostenverzekering
  • Aevitae

Dan moeten wij voordat jouw ambulante behandeling start een machtiging aanvragen. Dit duurt gemiddeld 4 weken. Daarna kunnen we aan de slag met jouw behandeling. 

Het is ook mogelijk de behandeling particulier te betalen en soms financiert de werkgever de behandeling. Voor een kostenoverzicht kun je contact met ons opnemen.

 

Eigen risico

Waar je rekening mee moet houden, is dat de kosten van onze ambulante behandeling onder het eigen risico vallen. Wanneer je nog geen andere zorg hebt gehad die onder de basisverzekering valt, zal jouw zorgverzekeraar eerst jouw eigen risico aanspreken. Dat betekent dat je €385,- zelf moet betalen.

 

Eigen bijdrage

Wij vragen eenmalig een eigen bijdrage voor onder andere het uitgebreide werkboek, lunch, en koffie/thee. Deze kosten kun je voordat de behandeling start overmaken op NL 65 INGB 0008 00 34 84.

 

Meer informatie over onze ambulante behandeling

Wil je meer weten over onze behandeling? Op de pagina’s ‘Stoppen met gokken’ en ‘Stoppen met gamen’ vind je uitgebreide informatie.