Nienke Reitsma - GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut

“It is what we make out of what we have been given, not what we are given, that separates one person from another” (Nelson Mandela).

nienke-reitsma-hervitas

Wat een mens onderscheid van anderen is dat hij iets weet te maken van de dingen die hij van nature heeft meegekregen en niet afhankelijk is van wat de omgeving hem schenkt.

Ik geloof dat iedereen van nature de kracht heeft om zijn leven vorm te geven, zoals hij /zij dit graag ziet. Soms kunnen omstandigheden (opvoeding, milieu, nare gebeurtenissen) ervoor zorgen dat jij niet meer bij deze kracht kan komen. Er ontstaan patronen om met deze nare gebeurtenissen om te gaan. Deze patronen kunnen uiteindelijk belemmeren om goed vorm te geven aan jouw leven en te ontwikkelen en kunnen zelfs schadelijk worden.

Bij Hervitas wil ik met jou kijken welke patronen jouw gedrag in stand houden of verandering belemmeren, zodat jij jouw kracht weer terug kan vinden. Dit kan plaatsvinden in de groep of door individuele gesprekken.

Ik ben na mijn studie Psychologie in de verslavingszorg gaan werken. Dit heb ik 10 jaar gedaan in verschillende functies en op verschillende afdelingen. In 2009 ben ik gestart met mijn eigen praktijk. In de tussentijd heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog gedaan en cognitief gedragstherapeut. De laatste jaren ben ik ook meer vertrouwd geraakt met traumatherapie en ben ik EMDR-therapeut.

Ik heb er voor gekozen bij Hervitas te gaan werken omdat ik denk dat mensen met een game en-of gokverslaving een specifieke benadering nodig hebben om grip te krijgen op hun klachten. Het is prettig voor clienten dat zij met anderen in een groep zitten met vergelijkbare klachten. Ik wil graag samen met jou aan de slag om de patronen te doorbreken die jouw verslavingsgedrag in stand houden.