Brief aan mijn verslaving

Nog steeds denk ik iedere dag aan de jaren die ik weggegooid heb. Alleen nu met een gevoel van acceptatie en bezinning, en dankbaar voor de verandering, kennis, ervaring en liefde die ik in mijn leven heb mogen ontvangen en meemaken.

Hoe ik was voor mijn verslaving

Een lief gezin, goede gezondheid, een fantastische baan en een onbezorgde toekomst. Maar toch was het ergens niet genoeg. Behoefte aan meer voldoening, geld en macht. Een keer een simpel gokje wagen, mondde uit in een hopeloze en uitzichtloze situatie van enorme schulden, leugens en mensen pijn doen.

En toch gaf de voldoening van het gokken mij steeds weer de houvast om er mee door te gaan. Nog meer liegen, schulden en pijn doen, stond op de achtergrond van het onvoorwaardelijke geloof in mijzelf en in dat ik alles onder controle had en kon oplossen.

Nee!!!

Het cadeau

Pas dankzij aandringen van vrienden werd mij een spiegel voorgehouden. Die deed mij inzien dat dit zo echt niet langer kon. De periode die volgde zal mij altijd bijblijven als een cadeau, een verrijking in mijn leven. Ik kwam iemand tegen die hetzelfde had meegemaakt, begrip, maar ook reflectie. Eindelijk kon ik mijn verhaal en gevoel kwijt en werd mij geleerd als een buitenstaander naar mezelf te kijken. Toen pas realiseerde ik me dat ik zo onmogelijk verder kon.

Verslaving onder controle

Nu is er weer ruimte in mijn leven voor ontspanning, genieten, pure oprechtheid en liefde. Iets wat ik bang was echt kwijt te zijn. Mijn relatie heeft een enorme klap gehad, maar wel een tweede kans gekregen. Ik weet nu door eerlijk en oprecht te zijn, maar ook door dicht bij mezelf te blijven dat de liefde alleen maar groter en intenser wordt. Het vertrouwen is – terecht – nog lang niet terug, mijn schuld nog lang niet afgelost, maar door nu te laten zien dat het beter met me gaat komt het uiteindelijk goed.

Ik hoef me niet meer te schamen voor wat ik heb gedaan. Want nu ik mijn verslaving onder controle heb, kan ik weer zijn wie ik eigenlijk ben. En dat geeft me meer macht en voldoening dan wat dan ook.

Anonieme cliënt van Hervitas

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk