Ontwikkelingen in het definiëren van een gameverslaving

Gameverslaving veelvuldig in het nieuws 

In oktober 2019 het onderwerp van de Poll van de Dag op Linda.nl. De stelling luidde: ‘Verslavende games moeten worden verboden voor minderjarigen’. 87% van de lezers stemde met deze stelling in. In november 2019 zendt WNL een aflevering van Stand van Nederland uit met focus op gameverslaving. In deze aflevering doet Stand van Nederland samen met het CBS-onderzoek naar de Nederlandse game industrie, waar inmiddels meer geld in omgaat dan in de filmwereld.

 

Vervolgonderzoek naar verschillende aspecten van gameverslaving

Er wordt veelvuldig vervolgonderzoek gedaan naar verschillende aspecten van gameverslaving. In het artikel Depression and disordered gaming: does culture matter? wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar culturele verschillen die een factor kunnen spelen bij het ontwikkelen van een gameverslaving. Het artikel werd in januari 2020 gepubliceerd in het International Journal of Mental Health and Addiction. Vrijwel tegelijkertijd werd in dit Journal nog een artikel gepubliceerd dat onderzoekt of Internet Gaming Disorder kan worden voorspeld door identificatie van de gamer met diens avatar. Aangetoond werd dat identificatie met de avatar een belangrijke factor is bij het verband tussen gamen en het ontwikkelen van een verslaving.

 

De behandeling van gameverslaving

Het aantal jongeren dat wordt behandeld voor een gameverslaving neemt jaarlijks toe. Inmiddels is maar liefst 1 op de 10 gamende jongens tussen de 12 en 15 jaar verslaafd aan gamen. De snelle ontwikkeling en groei van deze verslaving maken het noodzakelijk om met gespecialiseerde zorg in te spelen op gameverslaving. 

 

Wat kan Hervitas voor een gameverslaafde betekenen?

Hervitas is een verslavingsinstelling die alleen cliënten (van 18 jaar en ouder) behandelt die verslaafd aan gamen of gokken zijn. Samen met andere game- of gokverslaafden volg je 3 weken lang een intensief dagprogramma om volledig te herstellen. En herstellen betekent niet meer gamen. De behandeling vindt plaats door geregistreerde therapeuten die vaak ervaringsdeskundig zijn. Ze herkennen de worstelingen en wanhoop. Het programma is specifiek gericht op de individuele verslaving en onderliggende problemen. Dit biedt de grootste kans op herstel. Meer informatie over onze behandeling? 

Kijk op https://www.hervitas.nl

 

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk