AFM waarschuwt: beleggen is wat anders dan gamen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is voor een verbod op bepaalde riskante beleggingen die worden aangeboden via internet. Het gaat daarbij ook om producten waarmee kan worden gespeculeerd op koersstijgingen en -dalingen van cryptomunten zoals bitcoins.

AFM-bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven waarschuwt in de Volkskrant dat beleggen begint te lijken op gokken en gamen. “Financiële producten, zoals cryptovaluta of binaire opties – wat zeer risicovolle producten zijn – worden aan de man gebracht met verleidingstechnieken die we kennen uit de wereld van de games en de online gokindustrie.”

hervitas_AFM_waarschuwt_beleggen_anders_dan_gamen

Jurassic Park

Vooral jongeren zouden niet gevoelig zijn voor waarschuwingen. “Die waarschuwingen komen van mensen die niets van de achterliggende technologie weten”, zegt Van Vroonhoven. “Jongeren doen die af als meningen uit Jurassic Park. De AFM-topvrouw vreest dat de jongere generatie het verschil tussen games en bijvoorbeeld bitcoins niet meer ziet.

Lees verder op de website van de NOS

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk