Jongeren gokken roekeloos op de pof

Jongeren vallen steeds makkelijker ten prooi aan kansspelen als de toto of aan gok-elementen in games. Ook maken ze vaker gebruik van achteraf betalen bij het winkelen. Een gokje wagen of op de pof kopen zien ze niet als een risico.

Dat wordt gesignaleerd tijdens de geldlessen op middelbare scholen en mbo’s van MoneyWays. Het onderwijsprogramma is opgericht door budgetvoorlichtingsinstantie Nibud en Diversion, een bureau voor maatschappelijke innovatie. Scholieren tussen de 14 en 20 jaar krijgen les van ervaringsdeskundigen.

 

Online gokken en achteraf betalen

Nibud en Diversion treffen steeds vaker leerlingen die (online) gokken en achteraf betalen. „Exacte cijfers zijn er niet, maar we geven door het hele land aan honderden klassen met zo’n twintig leerlingen les, dus het zijn geen kleine aantallen”, zegt Femke Pluymert, adjunct-directeur bij Diversion. „Het is een nieuwe trend die nog niet terugkomt in onderzoeken of beleid.”

De trend is zorgelijk omdat scholieren de risico’s niet zien. Zo is de toto voor jongeren eerder beleggen dan gokken.

Lees het hele verhaal bij de Telegraaf

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk