Eerste instelling voor gok- en gameverslaafden in Zeist

Als enige zorginstelling in Nederland start Hervitas in Zeist deze maand met een behandelprogramma speciaal voor gok- en gameverslaafden.

Het aantal gok- en gameverslaafden groeit snel. In de provincie Utrecht zijn circa 10.000 mensen verslaafd aan gokken. Het aantal gameverslaafden is nog niet in kaart gebracht, maar ook dat zijn er volgens Hervitas veel.

De gok- en gameverslaafden volgen bij Hervitas een intensieve dagbehandeling van drie weken. Hervitas denkt dat er behoefte is aan zorg die zich specifiek richt op gok- en gameverslaving. Woordvoerder Bas Brons: ,,Mensen met een gok- of gameverslaving kunnen tot nu toe alleen terecht bij instellingen waar ook drugs- en alcoholverslaafden worden behandeld. Maar mensen met een gok- of gameverslaving identificeren zich helemaal niet met mensen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs.’’

Hervitas_Eerste_instelling_gok-_en_gameverslaving

Speelhal

Volgens Bas Brons van Hervitas groeit het aantal verslaafden omdat de mogelijkheden voor gokken en gamen alom aanwezig zijn. ,,In Utrecht kunnen jongeren sinds kort gokken in de speelhal Gamestate en er is een groot aanbod van casino’s.

Lees verder in het AD Utrecht

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk