< Terug naar nieuwsoverzicht Nationale zorggids

Eerste Nederlandse kliniek voor game- en gokverslaafden opent deuren

Eerste Nederlandse kliniek voor game- en gokverslaafden opent deuren

Lees het hele artikel in de Nationale Zorggids

Hervitas is de eerste instelling in Nederland die een speciale behandelprogramma biedt voor game- en gokverslaafden. De instelling is van mening dat er wel degelijk verschillen zijn tussen de verschillende verslavingsvormen en dat deze verschillen niet effectief behandeld worden met een generiek programma. De nieuwe specialistische behandeling richt zich volledig op de specifiek verslaving met al haar kenmerken en aspecten. Dat meldt Hervitas.

Snelst groeiende verslaving

Verslaving kent vele vormen. Mensen kunnen verslaafd zijn aan middelen maar ook aan een bepaalde activiteit, een gedragsverslaving. De meeste mensen hebben wel een beeld bij alcohol- en drugsverslaving, maar bij een game- of gokverslaving ligt dat anders. Op dit moment is de verslaving aan gamen en gokken de snelst groeiende. De mogelijkheden voor gamen en gokken zijn alom aanwezig en steeds jonger krijgen mensen toegang tot het internet en tot gokken. Ook deze gedragsverslaving kent heftige gevolgen. Voor de verslaafde zelf en voor zijn of haar omgeving.

Lees het hele artikel hier verder

Schrijf je nu direct in

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen!

Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).