Eerste Nederlandse kliniek voor game- en gokverslaafden opent deuren

In dit AD-artikel, dinsdag 19 maart 2019, wijs ik op het gevaar van loot boxes. Met name voor onze kwetsbare kinderen. Het kopen van loot boxes is gokken en niet voor niets inmiddels al verboden in België. Ouders neem je verantwoordelijkheid door zorgvuldig om te gaan met je creditcard gegevens. Dit voorkomt dat kinderen ongecontroleerd loot boxes kunnen komen en in een gokverslaving gezogen worden.

Hervitas is de eerste instelling in Nederland die een speciale behandelprogramma biedt voor game- en gokverslaafden. De instelling is van mening dat er wel degelijk verschillen zijn tussen de verschillende verslavingsvormen en dat deze verschillen niet effectief behandeld worden met een generiek programma. De nieuwe specialistische behandeling richt zich volledig op de specifiek verslaving met al haar kenmerken en aspecten. Dat meldt Hervitas.

 

Snelst groeiende verslaving

Verslaving kent vele vormen. Mensen kunnen verslaafd zijn aan middelen maar ook aan een bepaalde activiteit, een gedragsverslaving. De meeste mensen hebben wel een beeld bij alcohol- en drugsverslaving, maar bij een game- of gokverslaving ligt dat anders. Op dit moment is de verslaving aan gamen en gokken de snelst groeiende. De mogelijkheden voor gamen en gokken zijn alom aanwezig en steeds jonger krijgen mensen toegang tot het internet en tot gokken. Ook deze gedragsverslaving kent heftige gevolgen. Voor de verslaafde zelf en voor zijn of haar omgeving.

Lees het hele artikel hier verder

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk