Verstrikt in een web van leugens

Gokverslaving wordt door veel mensen nog steeds geassocieerd met werkloze mannen van middelbare leeftijd die hun dagen slijten achter de fruitautomaat. Door de opkomst van online goksites, groeit echter ook het aantal vrouwen en jongeren dat verslaafd raakt aan kansspelen. En, in tegenstelling tot bijvoorbeeld drank- en drugsverslaafden, heeft hun omgeving vaak niks door.

 

Dubbelleven

Ik heb jarenlang alles bij elkaar gelogen”, zegt Marianne (47, niet haar echte naam) terwijl tranen in haar ogen opwellen. „Tegen mijn vriendinnen, mijn baas, tegen mijn twee dochters… Ik was een vrouw geworden die ik niet wilde zijn. Wie steelt er nu van zijn vrienden? Nou, ik dus. Door al dat gokken had ik geen geld meer om bood-schappen te doen.”

Het dubbelleven, zoals Marianne vijf jaar heeft geleid, komt vaak voor bij mensen met een gokverslaving, vertelt Bas Brons. Hij is therapeut bij Hervitas, de enige instelling in Nederland die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van gok- en gameverslaafden.

„De gemiddelde drugs- of alcoholverslaafden pik je er zo uit”, zegt Bas. „Ze hebben vaak een slechte hygiëne, zijn meestal werkloos en leven soms zelfs op straat. Een gemiddelde gokverslaafde gaat daarentegen gewoon onder de douche en naar zijn werk, kan prima functioneren. Dat maakt een gedragsverslaving totaal anders dan een middelenverslaving. En dat vergt een andere aanpak.”

Lees het hele artikel in de Telegraaf 7 mei 2018

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk