Fred Steutel: ‘preventiebeleid online gokken faalt’

Fred Steutel, directeur van gokverslavingskliniek Hervitas, in de NPO2 uitzending Stand van Nederland over het falen van het preventiebeleid (deel 2).

De gokbedrijven zijn verantwoordelijk voor het preventiebeleid dat bestaat en dat écht moet worden uitgevoerd. “De Kansspelautoriteit moet meer doorzettingsvermogen krijgen en kunnen zeggen: doe jij dat niet goed? Dat is dan jammer, maar dan moet je wel voor de schade gaan betalen.”

 

Gokbedrijven verantwoordelijk voor uitvoering preventiebeleid

Fred vervolgd: “Als we kunnen aantonen dat het preventiebeleid faalt van dat bedrijf en je hebt de kwetsbaren in onze samenleving niet beschermd, maar er wel veel geld aan verdiend, dan vind ik niet dat de maatschappij moet betalen. Dan moet je toch echt naar de aanbieder kijken voor de kosten van de behandeling en de schade die is aangericht.”

 

Wat kost online gokken onze samenleving en wie draait er op voor de kosten? Het was zaterdag 3 maart om 22.00 uur in Stand van Nederland: Generatie Next op NPO 2 te zien.

 

Kijk hier de hele uitzending terug!

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).











    Hervitas Samen Sterk