Tweede Kamer stemt voor strengere regels online gokindustrie

Op dinsdag 16 april heeft de Tweede Kamer moties aangenomen die aanzienlijke veranderingen zullen brengen in de wereld van online gokken.

 

Nipte meerderheid

Met een nipte meerderheid steunden de Kamerleden voorstellen van Michiel van Nispen, die onder meer pleitten voor een verbod op online gokreclame en een stop op online kansspelen met een hoog risico. Deze beslissingen zijn een belangrijke stap in de regulering.

 

De stemming vond plaats nadat vorige week 114 moties werden ingediend tijdens diverse debatten. Onder deze moties waren er 14 die voortkwamen uit het tweeminuten debat kansspelen. Opvallend genoeg werden maar liefst tien van deze moties aangenomen Dit geeft aan dat de Kamer vastberaden is om de gok sector aan strengere regels te onderwerpen.

 

Opvallende besluiten

Een van de meest opvallende besluiten was het instellen van een verbod op online gokreclame, een stap die een grote impact zal hebben op de marketingstrategieën van gokbedrijven. Daarnaast stemden de Kamerleden voor een verbod op kansspelen die een zeer hoog risico met zich meebrengen Dit in een poging om kwetsbare spelers te beschermen tegen mogelijke schade.

 

Een ander belangrijk punt dat werd aangenomen, is de verplichte BKR-check voor online casino’s. Dit is bedoeld om te voorkomen dat mensen met financiële problemen verder in de problemen komen door overmatig gokken.

 

Hoewel het merendeel van de moties met steun van de Kamer werd aangenomen, waren er enkele die niet op voldoende bijval konden rekenen. Een motie van Lilian Helder met betrekking tot de afdracht van goede doelen aan door deelnemers gekozen doelen werd kort voor de stemming aangehouden.

 

Conclusie

Deze recente ontwikkelingen laten hopelijk zien dat de Nederlandse overheid eindelijk meer werk maakt van het reguleren van de online gokmarkt. Met de goedkeuring van deze moties wordt weer een klein stapje gezet naar een veiligere en meer verantwoorde gokomgeving voor spelers in Nederland.

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk