Gokverslaafden vinden eigen plek

Hervitas is het eerste behandelcentrum in Nederland dat zich richt op mensen met een gok- of gameverslaving. De eerste cliënten hebben het intensieve behandelprogramma er bijna op zitten.

Lees het hele artikel

‘Hoe blijf ik in herstel?’

is de centrale vraag tijdens het groepsgesprek donderdagmiddag in het behandelcentrum in Zeist. Vier mannen en een vrouw luisteren naar Marco Smit. Alle zes zijn ze gokverslaafd. Ook Marco, behandelaar bij Hervitas én ervaringsdeskundige. Ruim dertig jaar is hij verslaafd, maar de afgelopen drie jaar heeft hij niet gegokt. “Het is niet mogelijk om te genezen van een gokverslaving”, zegt hij. “De verslaving is voor het leven. Maar je kunt de verslaving wel onder controle krijgen.”

Nu wil Marco de groep leren hoe ze hun verslaving kunnen beheersen. Dat betekent volgens hem allereerst: gehele onthouding, oftewel nooit meer gokken. Marco’s groep zit in de tweede week van het dagbehandeltraject, waarin zij begeleiding krijgen van een psychiater, psychologen en ervaringsdeskundige therapeuten.

Lees het hele artikel

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk