Meer gokverslaafden sinds invoering kansspelwet

In het Trouw-artikel van donderdag 9 juni 2022, wordt geschreven over de gevolgen van het legaliseren van online gokken. Wij als verslavingskliniek zien steeds meer gokverslaafden sinds de intrede van de nieuwe kansspelwet van oktober 2021. De nieuwe patiënten zijn jonger en hebben hogere schulden.

 

Bij Hervitas signaleren we een toename van 50 procent aan nieuwe patiënten dan door de invoering van de nieuwe kansspelwet. Fred Steutel (directeur) geeft aan dat wetenschappelijk bewijs voor de toestroom van verslaafden ontbreekt. “Maar je kunt op je klompen aanvoelen dat dit met elkaar te maken heeft”- aldus Steutel. Het online gokken is ook makkelijker dan in het casino, volgens de directeur. “Het gaat sneller en je hebt minder besef van geld. Zo ga je makkelijker lang door.”

 

Kleine groep, grote problemen

Onze gokverslavingskliniek in Zeist ziet voornamelijk nieuwe patienten tussen de 22 en 35 jaar oud met een gokverslaving. Volgens Fred Steutel richt ‘een kleine groep’ grote financiële problemen aan. “Wij zien patiënten instromen met een gokschuld van 50.000 euro. En dat is geen uitzondering.”

Op donderdag 9 juni 2022 was Fred Steutel te gast bij RTL4 Nieuws. Bekijk het fragment hieronder.

Hervitas in het RTLNieuws – 9 juni 2022

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).











    Hervitas Samen Sterk