Reclame online gokken per 1 juli verboden

In het RTL Nieuws van 19 april 2023 wordt aandacht besteedt aan het aan banden leggen van reclame voor online gokken. Vanaf 1 juli gaat de wet in die daarvoor zorgt. Dan mag geen ongerichte reclame meer worden gemaakt voor online kansspelen op radio en tv en op billboards op straat. Dit moet gokverslaving onder jongvolwassenen en kwetsbare mensen tegengaan.

 

Ook sponsoring voor online kansspelen mag straks niet meer, bijvoorbeeld in tv-programma’s of bij sportclubs. Daarvoor komt een overgangstermijn zodat bijvoorbeeld sportverenigingen andere sponsors kunnen zoeken. Vanaf 1 juli 2024 mag het niet meer bij tv-programma’s en evenementen. De sponsoring voor sportclubs, bijvoorbeeld met shirtreclame, mag niet meer vanaf 1 juli 2025.

 

Bekijk het volledige fragment hier:

 

RTL Nieuws – Reclame voor online gokken per 1 juli verboden

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk