Wet Kansspelen op afstand: een vloek of een zegen?

In het Elsevier weekblad van 24 april 2023 staat een artikel over de Wet Kansspelen op afstand. Deze wet maakt het sinds oktober 2021 mogelijk om legaal online te kunnen gokken in Nederland. De vraag die gesteld wordt is of deze Wet Kansspelen op afstand een vloek of een zegen is?

René Janssen (66), voorzitter van de Kansspelautoriteit, is over het algemeen tevreden over de Wet Koa. ‘De honderdduizenden online gokkers waren voorheen aangewezen op illegale aanbieders die zelden de leeftijd van de spelers controleerden – dus konden ook minderjarigen gewoon een account aanmaken. De bescherming is door de invoering van de Wet Koa van een veel hoger niveau. Het stemt me tevreden dat 85 tot 90 procent van de spelers nu gokt op legale sites, dus bij aanbieders met een vergunning in Nederland.’

 

Fred Steutel (62), directeur van gokverslavingskliniek Hervitas, vindt echter dat aanbieders van online kansspelen veel meer zouden moeten doen aan goede preventie. ‘Om een vergunning te krijgen, dienden aanbieders ook een preventiebeleid te presenteren. Wat je nu ziet, is dat op dit terrein niet wordt gehandhaafd. Wat heb je er dan aan?’ Fred Steutel ziet een verdubbeling van de instroom van mensen met gokproblemen.

 

Lees hier het volledige artikel:

Elsevier weekblad – Wet Kansspelen op afstand: een vloek of een zegen?

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).











    Hervitas Samen Sterk