Zolang jij je gokverslaving blijft ontkennen, verandert er niets!

Lees hier het verhaal van een volledig in herstel gekomen cliënt van Hervitas die een indringend verhaal over ontkenning bij gokverslaving heeft geschreven.

Ontkennen van je verslaving

 

In het begin toen ik in aanraking kwam met het gokken had ik alles onder controle.

 

Ik heb bepaalde dingen in mijn leven meegemaakt waardoor op een gegeven moment het gokken een soort uitlaatklep voor mij werd. Het ging ook vaak niet om het winnen van geld, maar gewoon om nergens aan te denken. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Je komt in een diepe put terecht waar je niet meer uit kan komen. Je probeert jezelf wijs te maken dat het je gaat lukken om uit die put te komen. Maar tevergeefs, elk keer als ik probeerde om uit die put te komen, ging het weer mis. Er waren genoeg momenten in mijn leven dat ik bijna de top bereikt had maar dan viel ik er weer in. Wat ik wil zeggen dat ik geen controle meer had over mijn gokverslaving. Ik begon mij eenzaam te voelen, had nergens meer zin in, ging contact met mensen vermijden. Ik leefde in een wereld met alleen maar pijn en ellende. Ik ging werken omdat het moest en niet omdat ik het leuk vond om te doen. Ik werd depressief waardoor het slapen ook niet meer goed ging. Er waren genoeg periodes in mijn leven dat ik niet gokte. Elke keer als ik wilde stoppen ging het mis, omdat ik die drang weer kreeg om te gaan gokken. Zo is het een hele lange tijd op en neergegaan zonder ook maar één stap vooruit te komen. Als ik geld won dan voelde ik mij top op de korte termijn. Maar zodra ik verloor dan kwam die schuldgevoel en schaamte weer naar boven. Je wil eigenlijk niet gokken maar toch blijf je het uiteindelijk doen.

 

Op een gegeven moment was mijn familie achter gekomen dat ik aan het gokken was. Ik bleef ontkennen dat het niet zo was. Dat heeft zo een hele poos geduurd. Ik schaamde mij zo erg voor mijn familie, dat ik niet in hun buurt wilde komen.

 

Ik kon mijn ouders niet meer in de ogen aankijken door de pijn die ik ze bezorgd had.

 

Het gokken had niet alleen impact op mijn leven maar ook op die van mijn dierbaren. Elke keer als een familielid een gesprek aan ging met mij over het gokken, werd ik boos. Ik had daar geen zin in en wilde het liefst vluchten. Mijn leven bestond letterlijk uit een leugen. Je bedriegt en manipuleert vrienden en familie om maar te kunnen blijven gokken. Ik was machteloos omdat gokken voor alles ging.  Je bouwt schulden op waardoor je elke keer teruggaat en denkt ik moet dat geld terug winnen wat ik verloren heb. Diep van binnen weet je dat het je nooit gaat lukken, maar toch blijf je het doen.

 

Tot dat er een dag kwam dat een aantal familieleden voor mij stonden en vertelden dat het nu wel genoeg is geweest. Toen pas kwam echt het besef hoeveel pijn ik ze bezorgd had met mijn gokverslaving. Ik voelde alleen maar liefde vanuit hun kant. Hun doel was niet om mij aan te vallen, maar juist om mij te helpen. Dat was voor mij het moment dat ik niet meer wilde ontkennen. Ik begon het te accepteren, omdat ik het vluchten zat was. Ik voelde mij zo opgelucht toen ik het begon toe te geven aan mijn familie over dat ik een gokverslaving had.

 

Je maakt je eigen leven en die van jouw naasten kapot. Met behulp van mijn familie ben ik toen uiteindelijk hulp gaan zoeken. Er moest wat veranderen want dit kon zo niet langer door gaan. Zonder mijn familie was het denk ik mij niet gelukt om de eerste stap te zetten. Ik wilde weer onder de mensen komen. Hechte band met mijn familie opbouwen en aan hen laten zien dat ik echt wil gaan veranderen. Dat is me gelukt bij Hervitas!!

 

Schrijf je hier gelijk in voor een intake.

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).











    Hervitas Samen Sterk