Voorkom een actief verslavingsbrein

“Verleidingen van je verslavingsbrein, je hebt het zelf in de hand.

Ik blijf het toch zeggen hoor…” 

Wat is een Verslavingsbrein?

  • Ik wil graag vrij zijn met voldoende inkomsten. Gokken gaat mij hierbij helpen
  • Mijn schuld en schaamte is zo groot, als ik ga gokken en de ‘grote klapper’ pak, zijn al mijn problemen als sneeuw voor de zon verdwenen
  • Ik heb hier zo geen zin in, moet even ontspannen door te gaan gokken
hervitas-verslavingsbrein

We horen dus dagelijks hoe het verslavingsbrein actief is.
Als je hier maar vaak genoeg aan toegeeft en ook nog zo nu en dan wint, dan kan er controle verlies ontstaan. Het verlies van controle over je eigen gedrag. De trek (graving) naar het gevoel dat je krijgt als je gokt is zo heftig geworden dat je hieraan wel aan toe moet geven. Gevolg: je ontwikkeld mateloos gokgedrag. Deze mateloosheid zorgt ervoor dat je veel tijd en geld verliest aan het gokken.
Om dit te maskeren heb je liegen en bedriegen tot kunst verheven en leid je een dubbelleven. Je partner, je vrienden je familie, je maakt ze allemaal ondergeschikt aan je gokverslaving.

Stap voor stap lopen je schulden op, raak je je vrienden kwijt en kom je meer en meer in een isolement. Je schaamt je voor jezelf en wijst jezelf af. Je ontwikkelt een negatief zelfbeeld.
Maar, er is licht aan het einde van de tunnel. Ook voor jou. Je hebt dit zelf in de hand.

hervitas-verslavings-brein

Voorkom dat het verslavingsbrein de overhand krijgt!

Onze behandeling, die wij specifiek hebben ontwikkeld voor game- en gokverslaving, geeft inzicht in jouw verslavingsproblematiek, inzicht in ongezonde schuld en schaamte, inzicht in jouw rancunegevoelens, inzicht in de biologie van verslaving, inzicht in jouw angst.

In kleine groepen met veel individuele benadering en in een vertrouwde en veilige omgeving werken wij dit samen uit door vragen te stellen en door te vragen. Doel: jouw gedragspatronen analyseren, leren herkennen en vervolgens leren beheersen. Met het opnieuw leren beheersen van je gedragspatroon krijg je weer controle terug. Controle over je verslaving. Controle over je leven, een nieuw leven zonder liegen en bedriegen, zonder dubbelleven.

Als jij dat wil kunnen wij jouw omgeving betrekken bij je herstel. Op 3 donderdagmiddagen nodigen wij dan jouw omgeving uit deel te nemen aan de behandeling zodat ook zij inzicht krijgen en jou kunnen steunen in je gevecht met je verslaving.

Na afloop van onze behandeling bieden wij een nazorgtraject van 1 jaar. Een jaar lang steun voor die moment dat het verslavingsbrein het toch weer even probeert. Het succes heb jezelf in de hand.

hervitas-verslavingsbrein-herkennen

Heb invloed op jouw verslavingsbrein

Als jij ervoor kiest in behandeling te gaan en je laten steunen in het gevecht tegen je verslaving, dan is er ook voor jou licht aan het einde van de tunnel. Wij noemen het bewust een ‘gevecht’ met je verslaving.

Dit gevecht zien wij dagelijks. Het is een heftige en emotioneel gevecht. Je verslavingsbrein weet je altijd precies op je zwakke plek te raken. Heel irritant.

Zodra jij je lot in eigen hand neemt en de keuze maakt dat de verslaving nu moet stoppen, dan helpen we je graag met onze behandeling.

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 2 weken

Kleine groepen

Persoonlijke benadering

Onbeperkte nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk