Hoe je telefoon jou in z’n greep houdt

Misschien herken je het wel: als je je telefoon kwijt bent, maakt je hart een sprongetje. En als je hem aan het begin van de dag vergeet, mis je het liefst je trein of bus om dat ding toch nog even te halen.

De vraag is dan ook: waarom kunnen we zo lastig zonder? NOS op 3 legt uit waarom je telefoon je onder de duim heeft.

Lees verder op NOS.nl

 

“Gewoontes creëren”

“Ik voel me schuldig over wat ik heb helpen bouwen”, biechtte een oud-Facebook-manager eind vorig jaar op. Toen hij zo’n vijf jaar geleden begon aan een project om meer mensen Facebook te laten gebruiken, had hij niet voorzien welke gevolgen dat zou hebben.

Techbedrijven pompen miljarden in producten die ons bewust ‘verslaafd’ maken. Zelf zeggen ze liever dat ze ‘gewoontes creëren’. Hoe dan ook: je telefoon beïnvloedt meer en meer van je dagelijks leven. En steeds meer deskundigen zijn geïnteresseerd in de mentale, fysieke en sociale gevolgen daarvan.

Als het niet tégen je is gezegd, dan heb je het vast weleens tegen een ander gezegd: ‘jij bent echt verslaafd aan je telefoon.’ Hoe terecht is die opmerking?

Je telefoon en je brein…

Lees verder op NOS.nl

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).    Hervitas Samen Sterk