Gino van Kessel, een voetbal spits in herstel

Gino van Kessel, de voetbal spits, die na een zware gokverslaving zijn leven weer op de rit aan het voetballen is.

“Hoe het begon: ’Met een Totootje van vijf euro of zo.’ Hoe het eindigde: ’Dat mijn vrouw zei ’pak je spullen en ga weg.’ Profvoetballer Gino van Kessel (30) raakte gokverslaafd, verloor een vermogen en wist het jarenlang verborgen te houden. Nu, volledig in herstel na een succesvolle behandeling in gokverslavingskliniek Hervitas en weer terug op het voetbalveld bij Zemplin Michalivce Slowakije voor een nieuwe start, wil hij jonge spelers waarschuwen voor de gevaren van gokken. Inmiddels volledig in herstel: “Elke gokker denkt ’mij overkomt het niet’, maar op een gegeven moment is het zover.”

Bekend zijn de verhalen van oud-spelers als Wim Kieft, Fernando Ricksen en Andy van der Meijde. Maar niet alleen topspelers overkomt het. Gino van Kessel, spits van beroep, is geen voetballer die in Nederland bij een groot publiek bekend is. Hij doorliep de jeugdopleiding van AZ, ging op zijn negentiende naar Jong Ajax en een half jaar later naar Almere City. Weer een half jaar later begon zijn reis door Europa.

Aanvankelijk heeft Van Kessel nog wel het idee dat hij het onder controle heeft. “Ik hield per maand genoeg over. Als ik vijfduizend in de maand verdiende, vergokte ik misschien duizend of tweeduizend, of hooguit een keer drieduizend. Maar toen ik naar Slavia Praag ging, ging ik opeens veel meer verdienen. Dus ik ging veel hogere bedragen inzetten. Ja, dan gaat het hard. Voor je het weet heb je niet twee- of drieduizend euro verloren, maar twintig- of dertigduizend.” Gino raakte daarna verstrikt in de wirwar van problemen en kon geen kant meer op. Jarenlang weet hij het voor iedereen verborgen te houden tot zijn vriendin erachter kwam en hij het eindelijk toe kon geven.

Na een succesvolle therapie bij verslavingskliniek Hervitas begint Gino zijn leven nu weer voetballend langzaam op de rit te krijgen en wil hij anderen met zijn verhaal waarschuwen.

“Er zijn meer voetballers die problemen hebben om het gokken onder controle te houden. Ik hoop dat ze leren van mijn verhaal. Daarom deel ik mijn verhaal ook. Hoe het te voorkomen is? Geef anderen inzicht in je financiën en trek tijdig aan de bel. Durf om hulp te vragen!”

Bronvermelding:

Head Topics/Dave Aalbers, VI september 2023

Fresia & Milan parkeren de bus, november 2022

Gino van Kessel, september 2023

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).











    Hervitas Samen Sterk