Schulden door gokken, wat moet ik doen?

Heb jij schulden door gokken, dan is het belangrijk om actie te ondernemen om nog meer schulden te voorkomen. In dit blog leggen we uit hoe financiële problemen door gokken ontstaan en wat je eraan kunt doen.

Een gokverslaving heeft vaak grote gevolgen. Veel gokverslaafden hebben last van psychische problemen, conflicten met familie, vrienden of hun partner en verminderde prestaties op school of het werk. Een ander probleem dat kan ontstaan is oplopende schulden door het gokken.

Financiële problemen door gokken

Het hebben van financiële problemen door gokken gebeurt niet van de ene op de andere dag. In het begin win je misschien een keer wat, waardoor het verlies gecompenseerd wordt. Ook ben je waarschijnlijk niet meteen met het inzetten van enorme bedragen begonnen. Het geld dat je in het begin verliest is dan ook niet zo veel. Maar na verloop van tijd ben je meer gaan inzetten en is het verlies steeds groter geworden. Om je verliezen te compenseren ga je meer gokken, want als je eenmaal die grote klapper maakt, sta je weer quitte. Helaas werkt het vaak niet zo en krijgen veel gokverslaafden schulden door gokken.

De gevolgen van schulden

Het hebben van schulden kan grote gevolgen hebben voor je dagelijkse leven. Denk aan:

• Conflicten met je familie of vrienden over geleend geld dat je niet kunt terugbetalen
• Geen spaargeld meer hebben
• Alleen nog maar geld hebben voor je dagelijkse boodschappen
• Onbetaalde rekeningen
• Een huurachterstand of je hypotheek niet kunnen betalen

Vaak gaat het van kwaad naar erger als je niets aan je problemen doet.

Wat kun je doen?

Het allerbelangrijkste is dat er vanaf nu geen nieuwe schulden meer bijkomen. En dat betekent dat je moet stoppen met gokken. Want zolang je doorgaat, blijven de schulden zich opstapelen en kom je niet van je financiële problemen af. Een goede hulp is het plaatsen van een blocker op je pc, laptop of telefoon zodat je niet meer kunt gokken. Denk bijvoorbeeld aan GamBlock, Freedom of Betfilter.

Schuldhulpverlening

Zijn je schulden door gokken nog te overzien, dat kun je via deze site tips krijgen om ze zelf op te lossen: zelfjeschuldenregelen.nl. Groeit het je allemaal boven je hoofd, dan is het slim om hulp te zoeken. Dan kun je doen via de gemeente waar je woont. Zij kunnen schuldhulpverlening voor je regelen. Een van de voorwaarden is wel dat je geen nieuwe schulden meer maakt. Ook moet je 18 jaar of ouder zijn.

Wet schuldsanering

Een andere optie als je echt diep in de problemen zit, is gebruik maken van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Je gaat dan officieel de schuldsanering in. Hoe dat werkt, lees je in ons blog ‘Gokken en schuldsanering’. Dit verloopt via de rechtbank en kan pas in een zogenoemd “minnelijk traject” dat de gemeentelijke schuldhulpverlening of Bureau Zuidweg & Partners voor je start. Als je een zelfstandig ondernemer bent en je komt er met bepaalde partijen echt niet uit, dan kun je dit traject op dezelfde manier starten.

Zoek hulp bij schulden door gokken

Zoals eerder gezegd is het allerbelangrijkste om helemaal te stoppen met gokken. Lukt je dat niet alleen, zoek dan hulp. Bij Hervitas bieden wij een behandeling gokverslaving van drie weken waarin je samen met andere gokverslaafden werkt aan je herstel. Je leert wat er achter je gokgedrag zit en hoe je op een andere manier met gevoelens van boosheid, angst of verdriet om kunt gaan. Onze wachttijd is vaak niet langer dan een week. Neem contact op als je een intake wil plannen.

Waarom Hervitas

Wachttijd gemiddeld 1 week

Kleine groepen (max 5 personen)

Persoonlijke benadering

1 jaar nazorg

Vergoed uit basisverzekering

Vraag een intakegesprek aan

Wij reageren dezelfde dag nog, of uiterlijk de volgende morgen! Bij Hervitas schakelen we snel en kun je als cliënt direct met je verslaving aan de slag. We nemen dezelfde dag nog contact met je op of anders de volgende ochtend (afhankelijk van het tijdstip waarop je contact opneemt).











    Hervitas Samen Sterk